Problemi i maleri obeležili Vesnićev debi u TCR seriji

Srpski automobilista Milovan Vesnić nije imao debi iz snova u TCR internacionalnoj seriji. On je posle komplikovanih kvalifikacija i peha sa kočionim diskovima prvu trku na Salcburgringu završio u šljunku posle kontakta sa Dankanom Endeom, a drugu nije ni startovao.

Kad je auto posle karirane zastave dovezen sa staze, odlučeno je da se neutralizuje park ferme, ali ekipa iz Užica nije uspela da osposobi “audi RS3 LMS” za drugu trku. “Utvrdili smo da, osim šljunka u prostoru oko kaiševa koji nije lako rešiv, imamo oštećenje zadnje viljuške. U prvoj trci smo promenili setap u odnosu na sve koje smo isprobali do tog trenutka. Nije ispalo najbolje, ali su onda krenuli i drugi problemi. Prvo sam pokvario podešavanje kad sam malo tvrđe ušao u šikanu i poremetio trap. Automobil je počeo da prikazuje i upozorenja o temperaturi, Haf me pritiskao i shvatio sam da ne mogu da ga zadržim iza sebe. Posle je sve krenulo nizbrdo. Bolje da sam ušao u boks i pokušao sa ekipom da podesim auto za drugu trku nego što sam sačekao da mi Ende presudi”, nastavlja Vesnić.

Iako se čini da je ekipa iz Užica imala loš vikend u Austriji, Vesnić  kaže da je bio dragocen jer su mnogo naučili. – “Vozeći ovde uvideli smo koliko je vežbe i rada potrebno da bi se vozila jedna internacionalna serija poput ove. Veliki timovi potroše i po pola godine i mnogo više para od nas da budu na tom nivou. Nažalost, meni je trka u Austriji bila test! Osim toga, cilj mi je bio da upoznamo konkurenciju. Nadam se da ćemo sve što smo naučili moći da primenimo sledeće godine, jer radimo na tome da 2018. izvezemo više trka u TCR-u”.

Kako za manje od nedelju dana TCR gostuje u Mađarskoj, Milovanova ekipa je već počela da radi na automobilu.”Od ljudi iz podrške VW grupe saznali smo da su uradili unapređenja za kočnice i zadnje amortizere. Nadam se da ćemo uspeti da to nabavimo i pokušamo da ih primenimo u Mađarskoj”,najavio je naš proslavljeni automobilista.

On se zahvalio na podršci iz Srbije koju je imao na stazi, ali i preko društvenih mreža, jer je njegov debi u TCR internacionalnoj seriji izazvao veliku pažnju.

 

PR

Pogledajte još i: