Prvomajski praznici na Zlatiboru

Turistička organizacija „Zlatibor“ poziva turiste da prvomajske praznike provedu na Zlatiboru i dočekaju 1. maj na Vodicama ili nekom od izletišta na ovoj našoj planini. Tokom praznika zlatiborski hotelijeri su obezbedili popuste u svojim objektima, tako da se može boraviti na Zlatiboru  po znatno nižim cenama i do 20% u odnosu na cene u zimskoj sezoni.

Ono po čemu je  poznat,  a u čemu većina gostiju najviše uživa, su šetnje Zlatiborom, a ljubitelje ovih aktivnosti očekuju uređene i označene pešačke staze do vrha Čigote, do Tornika.  Uređene su i staze do vodopada u Gostilju.

Turističke agencije će organizovati izlete do obližnjih turističkih lokaliteta – Stopića pećina, Muzej pod otvorenim nebom Staro selo u Sirogojnu, vodopad u Gostilju, ski centar Tornik, Mećavnik ili se mogu voziti čuvenim „Ćirom“ u Mokroj Gori.

Prvog maja, opština Čajetina, Kulturno sportski centar „Čajetina“ i Turistička organizacija „Zlatibor“  organizuju peti po redu Šljivovački sajam domaće rakije, popularnu „Rakijadu“. Sajam će se održati kod Osnovne škole u selu Šljivovici. Pored degustacije našeg nacionalnog pića, biće organizovan i bogat kulturno-umetnički program, uz izvorne pesme, trubački orkestar i druženje sa šljivovačkim domaćinima.

Tokom prvomajskih praznika posetioci Zlatibora će ponovo biti u prilici da svakodnevno uživaju na ski centru Tornik.

Svi posetioci će moći da uživaju u uzbudljivoj vožnji „tjubing“ stazom, panoramskom razgledanju šestosednom žičarom, kao i u šetnji do planinskog vrha Tornik odakle je moguće uživati u jedinstvenom pogledu koji se pruža sa ovog mesta.

Radno vreme centra, tokom nastupajućeg vikenda i prvomajskih praznika je, svakog dana, od 10-17 časova, a obzirom na očekivano lepo vreme, boravak na Torniku će svim posetiocima biti pravo uživanje.

Pogledajte još i: