Radojković pobednik trećeg Ušća

Mladi Aleksa Radojković uspeo je da trijumfuje na petoj kružnoj trci sezone i time dodatno poveća prednost u šampionatu u odnosu na Petra Jovanovića, koji na ovoj trci nije prošao kroz cilj.

Trku je obeležilo izletanje Dragana Gajića na startno-ciljnom pravcu, zbog čega je trka zaustavljena, ali su se vozači vratili na stazu čim je direkcija trke stazu vratila u pređašnje stanje. Gajić je prošao bez ozbiljnijih povreda i sam je izašao iz automobila.

Radojković je do pobede došao nadmašivši Đorđa Ristića i Đurović Vladimira, koji su kroz cilj prošli sa manje od sekunde razlike. Luka Kotorčević ovog puta nije mogao bolje od četvrte pozicije, dok je Marko Marić bio petoplasirani.

Đorđe Vulović osvojio je šestu poziciju u trci, ispred Mihaila Milenkovića koji pored odlične druge startne pozicije nije uspeo da se plasira bolje od sedmog mesta. Marko Markov, Igor Franičevi, Predrag Grujić i Ivan Knežević vodili su borbu tokom cele trke i kroz cilj su prošli u dve sekunde.

Brkiću pobeda u trećoj diviziji

Uroš Brkić osvojio je pobedu u trci treće divizije i ujedno prvo mesto u klasi V, u klasi IV pobedu je odneo Nenad Savić, dok je u klasi III najbrži bio Radmilo Vojnović.

Brkić se u klasi V u kojoj nastupaju vozila radne zapremine do 1.600 kubnih santimetara, borio protiv Dejana Petkovića u Golfu i Aleksandra Marinkovića u Fiesti. Petković je trku završio ukupno na devetoj poziciji, dok je Marinković bio jedanaestoplasirani.

U klasi IV u kojoj nastupaju vozila zapremine do 1.400 kubika koja su rađena po E1 homologaciji, pobedu je odneo Nenad Savić, ispred Maria Zahirovića i Dejana Ilića. Lukić Dragan i Jablić Zoran zauzeli su pozicije četiri i pet. Svi takmičari nastupali su u Yugu.

Pobednik klase III u kojoj nastupaju vozila zapremine do 1.400 kubika zapremine, sa N homologacijom, bio je Radmilo Vojnović u Volkswagen Polu, ispred Mirka Deretića u Peugeotu 106 i Jevtić Srđana u Polu. Delev Martin u Peugeotu i Suković Nemanja u Polu zauzeli su pozicije četiri i pet.

Milovanovićima dupla pobeda na Ušću

Braća Nemanja i Mirko Milovanović fantastičnom vožnjom su stigli do duple pobede na Ušću u Divziji IV, u kojoj nastupaju vozila zapremine do 2.000 kubnik santimetara.

Nemanja Milovanović vozi u klasi 2.000 E1, trijumfovao je u današnjoj trci uz najbolje vreme kruga 1,02,343. Nemanja je u klasi E1 nadmašio Vladu Kostića koji je u generalnom poretku završio kao petoplasirani.

Mirko Milovanović koji u svom Fordu nastupa u klasi SP uspeo je da stigne do drugog mesta, ostaviviši iza sebe Aleksandra Tošića u Hondi i Dragana Stojkovića koji nastupa u automobilu Alfa Romeo. Darko Božilović se borio za drugo mesto, kada se iza njegovog Forda pojavio oblak belog dima.

U klasi 2.000 N najbrži je bio Nešić Stefan, koji je u generalnom plasmanu završio kao šestoplasirani i jedini takmičar klase.

Radisavljević najbrži među Fićama

Radiša Radisavljević, osvajač pol pozicije, trijumfovao je u današnjoj trci na Ušću u trci Fića Kupa, koji je podeljen na dve klase.

Radisavljević je u trci nadmašio Nikolu Ekmeščića i Bojana Filipovića u borbi za prvo mesto. Dok Radiša i Nikola nastupaju u klasi Kup 2, Bojan je s osvojenim trećim mestom osvojio pobedu u klasi Kup 1.

U klasi Kup 1 treće drugo mesto osvojio je Savo Jančević, dok je Ivan Maganić osvojio treću poziciju u klasi.

U klasi Kup 2 treće mesto osvojio je Dimitrije Ilić, koji je na jučerašnjim treninzima bio brz, ali u trci mu nije pošlo za rukom da nadmaši kolege.

Časlav Tošić najbrži u Hibridu

Poslednja kružna trka dana vožena je u klasi II – Yugo Hibrid, koju je obeležio veći broj izlazaka vozila bezbednosti na stazu. Na kraju, trka je završena, a pobednici su poznati.

Većim delom trke vodio je Viktor Davidovski, koji je bio praćen Tošićem i Nastasijevićem. Sredinom trke istaknuta je crvena zastava, a nakon povratka na stazu na čelo izbija Tošić koji i pobeđuje u trci.

Na drugom mestu završava vodeći u šampionatu – Dušan Nastasijević, a poziciju tri osvaja Viktor Davidovski. Razlike među prvom trojicom bile su znatno manje od sekunde.

Jovan Lazarević završio je na poziciji četiri, ispred klupskog kolege Bojana Milanovića. Miloš Borovičanin osvojio je šestu poziciju, ispred Alekse Radojkovića, Predraga Lambaše, Milorada Simunovića i Filipa Vasilevskog.

Izvor: Trke.rs

Pogledajte još i: