Renault klub Srbija – Druženje na Ada Huji

Kartodrom na Ada Huji je postao tradicionalno mesto upoznavanja članova Renault kluba Srbije sa najnovijim modelima francuskog proizvođača. Šesto po redu druženje, ove subote na popularnom gradskom kartodromu bila je idealna prilika da se prisutni bliže upoznaju sa Cliom poslednje generacije, Scenic-om u Xmod verziji, ali i prvencem francuskog proizvođača u klasi mini SUV-ova, modelom Captur.

Ovom prilikom istaknuto je da je Renault klub Srbija u svojoj osmoj godini postojanja opravdao poverenje svojih članova dosadašnjim radom i izneseni su planovi za buduća dešavanja. Nepodeljene simpatije prisutnih je izazvala izjava kako je Renault nešto više od pukog prevoznog sredstva, već da kod vlasnika i vozača izaziva i posebnu emociju. Potom se prisutnima obratio i Milan Belin, generalni direktor Renault Nissan Srbija. On je istakao da je saradnja generalnog uvoznika i Kluba oduvek bila na visokom nivou i poželeo je prisutnima da uživaju u promotivnim test vožnjama, uz poštovanje pravila saobraćaja. O bezbednosti u saobraćaju govorio je Nikola Barbulović ispred Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, koji je istakao izuzetno veliki značaj pridržavanja saobraćajnih propisa.

O tehničkim detaljima nove generacije Renaultovih agregata govorila je Dejana Komadina, PR Renault Nissan Srbija. Ona se u kratkim crtama osvrnula na napredak u segmentu malolitražnih motora i trendu downiszinga koji je zahvatio svetsku automobilsku industriju. Istakla je prednosti nove generacije TCe i dCi agregata, kao i tehničkih rešenja na novoj generaciji Energy motora.

Po završetku oficijelnog dela prešlo se na upoznavanje i testiranje novih modela. Najveću pažnju izazvao je Captur, novi predstavnik Renaulta u rastućem segmentu mini SUV-ova. Članovi Kluba su pažljivo razgledali dvobojni eksterijer, kabinu, prtljažnik, ali i motorni prostor u kome je bila smeštena perjanica TCe tehnologije, 1.2 litarski agregat sa 120 KS. Usledile su brojne pohvale prisutnih na račun prostranosti kabine, kao i veličine i iskoristivosti prtljažnika.

Izvor: Mojsvetbrzine.rs / Renaultklubsrbija.com

Cene za nove Renault modele na sajtu Renault.rs

http://www.renault.rs/nova-vozila/putnicka-vozila/captur/crossover-captur/cene/

http://www.renault.rs/nova-vozila/putnicka-vozila/clio/novi-clio-grandtour/cene/

http://www.renault.rs/nova-vozila/putnicka-vozila/scenic/novi-scenic/cene/

http://www.renault.rs/nova-vozila/putnicka-vozila/scenic/scenic-xmod/cene/

Pogledajte još i: