Renault Master 2012

Francuski proizvođač odlučio je da osveži trenutnu verziju kombi modela Master za modelsku 2012. godinu.

Najvažnije poboljšanje na modelu Master uključuje revidirani opseg motora sa 2.3 litarskim turbo dizel motorom u tri varijante snage 100, 125 i 150 KS. Prema navodima kompanije, verzija sa motorom od 125 KS u stanju je da obezebedi ekonomičnost potrošnje goriva od 7,5 litara na 100 pređenih kilometara, što je poboljšanje (smanjenje) potrošnje od 0,6 l/100 km u odnosu na prethodnu verziju motora.

Pored poboljšanog opsega motora, model Master za ovu godinu dolazi sa novim podesivim vazdušnim oslanjanjem što je dostupno samo kod verzije sa pogonom na sve točkove (FWD), Bluetooth-om, USB konektorom, novim audio sistemom i sa Pearlescent Black bojom karoserije.

"Renault Master ima 15 odsto udela u prodaji na evropskom tržištu lakih komercijalnih vozila (LCV) u tzv. Van segmentu (26,6 odsto tržišta u Francuskoj, april 2012.), što dodatno pojačava status brenda kao proizvođača LCV vozila broj jedan u Evropi", kažu u ovom francuskom proizvođaču automobila. Renault takođe tvrdi da je emisija izduvnih gasova smanjena za 16 g/km na ukupno 197 g/km.

Pogledajte još i: