Renault Megane Grandtour i redizajnirani Clio stigli u Srbiju

Reno je predstavio dva noviteta koji će se od sutra naći u svim salonima francuskog proizvođača širom Srbije. U pitanju su redizajnirani "reno klio" i "megan grandtur", odnosno karavan, čija je cena ista kao i hečbeka

Kraj leta obeležen je bogatom noviteta koji stižu na naše tržište. Uz nove modele kao što su “megan 4” i “kadžar” sada nam stižu redizajnirani “klio” i “megan grandtur”, odnosno karavan verzija.

“Megan” je auto koji i dalje izaziva veliku pažnju prolaznika i vozača, gde god da se pojavi. Mi smo nekoliko puta imali prilike da ga testiramo, a najsvežiji test benzinca možete da pročitate u najnovijem broju Auto magazina koji je već na kioscima širom zemlje.

Interesantno je da u odnosu na hečbeka karavan ima nepromenjenu cenu, dakle, može da se nabavi već za 12.990 evra sa PDV-om, koliko košta “lajf SCe 115” verzija sa atmosferskim 1,6 benzincem od 115 “konja”.

Veoma dobro opremljen srednji po redu paket “intens” sa 1,2 turbo-benzincem od 130 “konja” košta 16.990 evra, dok cene dizelaša počinju već od 14.990 evra. Sve cene su sa uračunatih hiljadu evra popusta.

Za ljubitelje sportskih verzija tu je “GT 205 EDC”, turbo-benzinac zapremine 1,6 litara sa 205 konjskih snaga i automatizovanim menjačem sa duplim kvačilom. Cena ove verzije “megana karavan” je 23.490 evra, što je ujedno i najskuplji model.

Dobro poznati “klio” četvrte generacije je prošao kroz tretman restilizacije. Izmene su pre svega uočljive na svetslonim grupama, koje su sada dobile LED tehnologiju. Farovi su dobili ne samo prepoznatljiva renoova dnevna svetla u vidu LED trake C oblika, već i glavna svetla u LED tehnologiji.

Izmena ima i u unutrašnjosti, a posebno nam se dopala nova plišana sedišta u kombinaciji sa eko-kožom.

Cena redizajniranog “klija” počinje već od 9.650 evra. Reč je o baznom “lajf” paketu sa poznatim 1,2 atmosferskim benzincem od 75 “konja”. Iako košta ispod deset hiljada evra, na spisku standardne opreme se nalaze šest vazdušnih jastuka, Reno kartica za otključavanje, tempomat, LED dnevna svetla, elektro-podesivi retrovizori i prednji prozori i priprema za radio.

Za 1.100 evra uz “zen” paket više dobija se još mnogo toga – klima uređaj, multimedijalni “medijanav evolušn” sistem sa dipslejem osetljivim na dodir dijagonale sedam inča, blutut konekcija za telefoniranje, USB i AUX priključci…

Što se tiče motora, u ponudi je i dalje trocilindrični turbo-benzinac zapremine 900 kubika od 90 “konja”. Novina na našem tržištu je četvorocilindrični 1,2 turbo-benzinac od 120 “konja”, koji će moći da se poruči i sa automatizovanim “EDC” menjačem sa dvostrukim kvačilom. Sa ovim motorom i najvišim “intens” paketom opreme “klio” košta povoljnih 14.050 evra.

Ponuda dizelaša je ista kao i do sada, što znači da je kupcima na raspolaganju čuveni 1,5 dizelaš sa 75, 90 i 110 konjskih snaga. “EDC” menjač može da se poruči samo uz srednju varijantu od 90 “konja”.

Kao i do sada, u ponudi je “klio grandtur”, odnosno karavan verzija. Paketi opreme i motori su isto kao za hečbeka, izuzev cene koja je veća za 700 evra.

Preuzeto sa: Magazinauto.com

Pogledajte još i: