Renault Scenic / Grand Scenic facelift + Scenic XMOD

Tek što je prošle nedelje objavio prve slike i detalje o obnovljenom modelu Kangoo, Renault je sada pustio u javnost i prve fotografije restilizovanog Scenica i Grand Scenica, a predstavljen je i nešto atraktivniji Scenic XMOD.

Kao što se i očekivalo, i Scenic / Grand Scenic su dobili izmenjeni izgled prednjeg dela, čime se nastavlja sa primenom novog vizuelnog identiteta i na ostale modele ove francuske fabrike. Osvežen je i enterijer, bogatiji su paketi opreme, a u ponudi će biti i novi Scenic XMOD.

U saopštenju se posebno ističe da je Scenic sada opremljen najnovijim Energy motorima, uključujući i potpuno novi TCe130 benzinac za koji se kaže da ima za 15% manju potrošnju goriva i emisiju CO2 u odnosu na prethodnu TCe 130 jedinicu.



Takođe, Scenic i Grand Scenic će biti dostupni i sa Renaultovim multimedijalnim sistemom, opcionim Bose sound sistemom...

Posebnu pažnju ipak privlači Scenic XMOD, vizuelno atraktivnija varijanta Scnica, sa (pro)terenskim eksterijerom (drugačiji branici, zaštitni elementi, krovni nosači, novi alu točkovi...), doteranim enterijerom (alu pedale, opcioni koža/alkantara paket), nešto višim klirensom i novim Grip Xtend traction control sistemom (sa tri moda - ‘Expert’, ‘Road’ i ‘Loose Ground’). Ovde i podatak da zapremina prtljažnika kod Scenica XMOD iznosi 555 litara, a da je pogon samo na prednje točkove.



Više detalja o restilizovanom Scenicu / Grand Scenicu i Scenicu XMOD će biti saopšteno naknadno, dok će zvanična premijera biti održana početkom marta na Salonu automobila u Ženevi.


Inače, Renault je od 1996. godine (kada se pojavila prva generacija) do danas prodao ukupno 4,3 miliona Scenica.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Pogledajte još i: