Rueda i Askona obeležili start Seat leon Evrokupa 2015.

Nedeljnu trku Seat leon Evrokupa na stazi Pol Rikar osvojio je Španac Fran Rueda. On je kroz cilj prošao ispred Pola Rosela i Žilijena Brišea, izvezavši 13 krugova u vremenu 35:26,817, prosečnom brzinom od 128,552 km/h.

Sa pol pozicije u trci 2 krenuo je Manuel Đao, ali je već u prvom krugu došlo do sudara između njega i dotle drugoplasiranog Stijana Polsena. U tom trenutku Rueda je preuzeo vođstvo i do karirane zastave ga nije ispuštao. Ritam pobednika jedino je usporio izlazak sigurnosnog automobila, koji je predvodio kolonu od petog do devetog kruga.

Vinyes-Briche-Rueda-RosellStari rivali u Evrokupu, Briše i Rosel, vodili su borbu za drugo mesto bukvalno do poslednje krivine. Francuz je trku završio sedam desetinki ispred Španca, ali su sudije kaznile njegovu odbranu pozicije van granica piste, pa se Rosel popeo na drugi stepenik podijuma. Do bodova su došli i Mikel Askona, Đordi Oriola, Mario Dablander, Stijan Polsen i Aleksander Morgan.

Dejan Bulatović stigao je na cilj sedamnaesti, ne nadmašivši svoj za tri pozicije bolji subotnji rezultat. Mladen Lalušić je u trci 2 na Pol Rikaru zabeležio plasman: klasifikovan je kao 22, sa jednim krugom zaostatka.

Podsećamo da je u trci 1 slavio Mikel Askona, vodeći od starta sa pol pozicije sve do cilja, držeći ritam kojem niko od konkurenata nije mogao da parira.

Azcona-PaulsenPosle prve od sedam ovosezonskih rundi u poretku vozača vodi Mikel Askona sa 18 bodova, a slede ga Fran Rueda sa 15 i Pol Rosel, koji je sakupio 14 poena.

Sledeći takmičarski vikend Evrokupa vozi se 9. i 10. maja na autodromu Eštoril u Portugalu.

Izvor:www.serbiaring.com

Pogledajte još i: