Serijski Alfa Romeo 4C – zvanične slike

E pa konačno. Alfa Romeo će dugo najavljivanu i dugo očekivanu serijsku verziju koncepta 4C predstaviti na ovogodišnjem Salonu automobila u Ženevi (od 5. do 17. marta), a danas je objavljen i prvi set od tri zvanične fotografije (zvaničnih slika unutrašnjosti još nema).

Prodaja u Evropi će startovati još tokom ove godine, a 4C će se prodavati i u Americi od 2014. godine.

Podsećanja radi, 4C je u formi koncept vozila premijerno predstavljen na Salonu automobila u Ženevi 2011. godine, a zatim i u Frankfurtu, i to u "Fluid Metal" izdanju.

Radi se o sportskom dvosedu koji po rečima ljudi iz italijanske fabrike pruža izuzetne vozne osobine a koji bi kasnije trebalo da se pojavi i u spder varijanti.

Serijski model se izgledom praktično i ne razlikuje od koncepta, a pokretaće ga 1,75 litarski turbo četvorocilindrični motor (u fabričkom press saopštenju nije naveden podatak o snazi) u paru sa Alfinim TCT menjačem sa dvostrukim kvačilom. Tu je i alfin DNA sistem (sa četiri moda - Dynamic, Natural, All Weather i Race), dok je pogon na zadnje točkove.

U saopštenju nije navedena težina serijskog modela, pa ovde podsećanje da koncept ima 850 kg (nezvaničnio se pominje da serijski model ima oko 950 kg). Dužina iznosi nešto manje od 4 metra, širina 200 cm, visina 118 cm, a međuosovinsko rastojanje je manje od 240 cm.

4C će se proizvoditi u Maserati fabrici u Modeni, dok više detalja tek sledi.

Ranije se inače nezvanično govorilo da će 4C biti u ponudi sa verzijama od 237KS i 266KS. Ipak, zvanični detalji o snazi, ceni i broju planiranih primeraka tek treba da budu objavljeni.

Ivan Mitić - Autoblog.rs

Pogledajte još i: