Šta imaju zajedničko pneumatik Goodyear GP-4D i nosorog?

Između Goodyear-ove serije terenskih pneumatika GP-4D (OTR) i crnog nosoroga iz afričkih savana može da se pronađe nekoliko sličnosti. Pneumatik je, naime, visok 1,8 metara, koliko je u ramenom delu visok i odrasli crni nosorog, i stvoren je da savlada najzahtevnije uslove. Osim toga, pneumatik Goodyear GP-4D 29.5R25 Hi-Stability može da nosi teret težak impresivnih 22,4 tone, što je jednako težini 28 odraslih crnih nosoroga.

Serija pneumatika Goodyear GP-4D namenjena je zglobnim damperima i samohodnim utovarivačima, a obuhvata šest radijalnih pneumatika za sve vrste podloga na gradilištima, bilo da su u pitanju zemlja, blato, agregati ili kameniti teren. Odlike pneumatika su odlično prianjanje, sporo habanje i u najtežim uslovima, a mogu se pohvaliti i dubokim gazećim slojem za bolje prianjanje u blatu, na mekoj podlozi kao i masivnim blokovima u ramenu koji povećavaju njihovu otpornost na udarce i izdržljivost.

Pneumatici su na raspolaganju u dimenzijama 20.5R25, 23.5R25 i 26.5R25 sa oznakom * za samohodne utovarivače, i oznakom ** za zglobne dampere. Preostala tri pneumatika, označeni kao visoko stabilni (Hi-Stability **) za obe vrste upotrebe, na raspolaganju su u dimenzijama 29.5R25, 775/65R29 i 875/65R29.

PR saopštenje - Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o.

Pogledajte još i: