TCR: Borkoviću dva podijuma u Ošerslebenu

Sjajnom vožnjom na stazi Ošersleben u Nemačkoj, Dušan Borković osvojio je drugo mesto i postolje na obe trke. Tako je vozač NIS Petrol by B3 racing tima tokom šestog trkačkog vikenda prikupio 41 bod i sada u generalnom plasmanu zauzima osmu poziciju sa ukupno 88 poena.

Istovremeno je B3 racing bio najbolji tim ovog trkačkog vikenda.

Prvu trku koju je naš as stratovao sa pol pozicije, obeležili su brojni incidenti i izletanja koji su bili prouzrokovani klizavom stazom, ali i neadekvatnim gumama, s obzirom da je trka startovala po suvom vremenu, a onda je počela da pada kiša. „Safety car“ je dva puta izlazio na stazu.

Gotovo tokom cele trke borba za postolje vodila se između srpskog asa, klupskog kolege Homole i Burija, da bi na kraju vozači B3 racing tima zauzeli prva dva mesta na postolju, a treće mesto pripalo je Džejmsu Nešu.

Brilijantna vožnja našeg asa nastavila se i u drugoj trci na kojoj je Borković startovao deveti, a već u prvom krugu izbio na četvrtu, a zatim i treću poziciju. U devetom krugu vozač NIS Petrol by B3 racing tima prestigao je i Kadžaju i izbio na drugo mesto gde je i završio drugu trku i uzeo novih 18 bodova. Najbolji srpski automobilista je gotovo tokom cele druge trke beležio najbrže krugove.

„Bio je ovo sjajan vikend. Ovo je ono što mi je trebalo najviše u ovom momentu. Ovo je ono što vraća samopouzdanje i nadam se da ću ovim tempom nastaviti u Sočiju i da ću na kratku letnju pauzu otići sa još novih bodova“-rekao je Borković uzbuđeno posle trke.

Zahvaljujući najboljem srpskom automobilisti naša zemlja imala je sjajnu reklamu uNemačkoj. Naime, na stazi je stajao baner koji su postavili čelnici TCR-a, na kojem piše „Invest in Serbia“ (Investirajte u Srbiju). Ista reklama biće postavljena i u Rusiji i na jednoj od azijskih trka.

Sledeće dve runde TCR šampionata voze se 3. jula u Sočiju.

Pogledajte još i: