Toyota Auris 2013 - U Srbiji već od 14.200 evra

Toyota Srbija ove sedmice na tržište uvodi novu generaciju hatchback modela Auris. Od početka će u ponudi biti dva benzinska i dva dizela, kao i jedan hibridni pogon, a kupce će osvajati ne samo prihvatljivom cenom, već i bogatom osnovnom opremom. Za model Auris 1.33 VVT-i Terra, treba izdvojiti 14.200 evra

U ponudi novog Aurisa, biće pet motora. Dva od ponuđenih motora su benzinska: 1.33 Dual VVT-i (73 kW) i 1.6 Valvematic (97 kW). Kod slabijeg agregata, u ponudi će biti i Stop-Start sistem. Veći benzinski agregat biće u ponudi sa šestostepenim menualnim ili MultiDrive S menjačem sa potpuno promenjivim prenosom. U modu Sport, pomenuti menjač i sedam stepeni prenosa. Takođe, u sportskom režimu rada, sistem prilikom kočenja pred krivinu samostalno koči automobil i motorom, a prilikom izlaska iz krivine, sistem se brine da menjač bude u optimalnom stepenu prenosa za najbolje ubrzanje.
Tu su i dva turbodizela: 1.4 D-4D (66 kW) i modernizovani 2.0 D-4D (91 kW) poreklom iz modela Avensis. Manji dizel agregat može biti uparen sa šestostepenim manuelnim ili automatizovanim manuelnim menjačem pod nazivom MultiMode. Dvolitarski turbodizel motor uparen je sa šestostepenim manuelnim menjačem i sistemom Stop-Start.

Kao što smo i najavili, peta verzija je Auris Hybrid, kojeg pogoni sistem HSD (Hybrid Synergy Drive). Čini ga benzinski 1.8 VVT-i motor upren sa elektromotorom snage 60 kW i menjačem E-CVT. Ukupna snaga pogonskog sistema iznosi 100 kW. Toyota je prodala oko 60.000 hibridnih Aurisa prethodne generacije, što ga čini drugim najpopularnijim full-hybrid modelom u Evropi, posle Priusa.
Novi Toyota Auris biti će dostupan u četiri paketa opreme; osnovni, srednji, sport i visoki, s tim da će srednji paket opreme zauzimati nekih 65% ukupne prodaje. Svaki paket opreme se jasno razlikuje po nivou opremljenosti, vanjskom i unutrašnjem stilu.

Na primjer, kontrolna tabla je dostupna u šest varijanti, kako bi se jasno razlikovali paketi opreme; metalik crna za osnovni paket, metalik srebrna za srednji paket, karbonska crna za sportski paket i prava koža za modele s visokim paketom opreme. Auris Hybrid modeli imaju metalik ledeno sive detalje u srednjem paketu opreme i pravu kožu u ledeno sivoj ili crnoj boji u visokom paketu opreme.
Bogatija oprema

Čak i u osnovnom paketu, unapređene su specifikacije opreme novog modela Aurisa, kako bi se pojednostavio i unapredio život u kabini, uz dodatak regulatora brzine i podesivog limitera brzine (za CVT modele), „Follow Me Home“ funkcije prednjih svetala i sistema pomoći pri kretanju uz brdo.

Srednji paket opreme ima po visini podesivo sedište suvozača, zadnji središnji naslon za ruke i Toyota Touch napredni multimedijalni sistem sa USB/iPod priključkom i zadnjom kamerom. Sveobuhvatni popis naprednih opcija za unapređenje udobnosti i praktičnosti uključuje bi-ksenon prednja svetla visokog intenziteta, sistem prilagodljivih prednjih svetala (AFS), funkciju automatske regulacije dugog svetla (AHB), automatski klima uređaj, sistem pametnog ulaska i pokretanja, panoramski krov, Toyota Touch & Go navigacioni sistem, JBL premium audio sistem, a u modelima sa visokim paketom opreme i jednostavni sistem za pomoć pri parkiranju (SIPA).
Novi Auris zadržava Toyotine visoke standarde aktivne i pasivne bezbednosti i planira da dobije 5 zvezdica na Euro NCAP testu bezbednosti za 2013. Bez obzira na znatno snižavanje linije poklopca motora, nije ugrožena zaštita pešaka prilikom udara, dok niz komponenti za apsorbovanje energije, uključujući nosač branika i donji poprečni element pomažu u minimalizovanju energije sudara. Auris je opremljen ABS sistemom sa EBD funkcijom, sistemom kontrole stabilnosti vozila (VSC) i signalom kočenja u slučaju nužde. Opremljen je vazdušnim jastukom za vozača, suvozača, vazdušnim jastukom za kolena, bočnim vazdušnim jastucima i vazdušnim zavesama.

izvor: www.automagazin.rs
 

Pogledajte još i: