Toyota C-HR

Japanska Toyota je u septembru prošle godine na sajmu automobila u Frankfurtu posetiocima između ostalog prikazala i unapređenu verziju koncepta C-HR, koji je zatim na sajmu u Los Anđelesu predstavljen i sa znakom njihove marke Scion.

 

Originalna verzija C-HR concepta je u stvari prikazana još 2014. godine na sajmu u Parizu, dok su u Frankfurtu i zatim u Los Anđelesu svetlost dana ugledale njegove unapređene verzije, i to izgledom nešto bliže ovom definitivnom, serijskom modelu koji se sada konačno pojavio na sajmu u Ženevi.

Prodaja u Evropi će po ranijim najavama početi u drugoj polovini 2016. godine kada će, kako se to kaže u press saopštenju, serijski C-HR "pokazati novo lice Toyote", dok je proizvodnja poverena Toyotinoj fabrici Sakarya u Turskoj gde se već prave Corolla i Verso.

Toyota navodi da inovativnim C-HR modelom ovaj japanski brend na jedinstven način ulazi u segment manjih crossovera, kao i da kombinuje upečatljiv novi dizajn, agilan i zabavan doživljaj vožnje.

C-HR je napravljen na novoj platformi Toyota New Global Architecture, a u ponudi će biti i hibridna verzija sa 1,8 litarskim benzincem sa 122KS (ova varijanta emituje manje od 90 grama CO2 po km).

Takođe, kupcima će se nuditi i C-HR sa 1,2 litarskim turbo benzincem sa 85 kW/115KS, u paru sa manuelnim šestostepenim menjačem ili opcionim CVT-om. Treba napomenuti da će se opciono nuditi i 4x4 pogon, a na nekim tržištima C-HR će biti dostupan i sa 2,0 litarskim atmosferskim motorom.

Toyota u Ženevi pored serijskog C-HR crossovera između ostalog prikazuje i Proace Verso (vozilo razvijeno u saradnji sa PSA grupacijom), kao i novi Hilux sa 2,4 litarskim D-4D dizel motorom.

Ivan Mitić – Auto.blog.rs

Pogledajte još i: