Toyota uz Olimpijski tim Srbije na putu za Tokijo!

U prostorijama Ambasade Japana u Republici Srbiji održana  je konferencija za štampu i ozvaničena saradnja Toyote i Olimpijskog komiteta Srbije.

Toyota deli mnoge vrednosti i poistovećuje se sa entuzijazmom kojim svaki sportista stremi ka novim dostignućima i izazovima.  Toyotina  namera je da kroz blisku saradnju sa Olimpijskim i Paraolimpijskim komitetima u okviru globalnog partnerstva u naredna dva olimpijska ciklusa,  da obezbedi mobilnost za sve i na taj način transformiše igre i ostavi nasleđe za dugi niz godina.

U tom svetlu, saradnja najavljena na prošlogodišnjem Međunarodnom salonu automobila u Beogradu, sada je ozvaničena potpisivanjem sponzorskog ugovora i svečanom primopredajom vozila Olimpijskom komitetu Srbije.

Domaćin konferencije, Ambasador Japana u Republici Srbiji, njegova Ekselencija gospodin Junući Marujama, tom prilikom je izjavio:

“Mi smo ponosni što je Toyota, poznata japanska kompanija postala globalni partner Olimpijske organizacije, i tu saradnju proširila i na lokalnom nivou u Srbiji.  Nadam se da će to biti odlična prilika da ceo svet sazna za Toyotinu ekološku hibridnu tehnologiju kao i tehnologiju za vozila za osobe sa invaliditetom.  Današnji događaj čiji smo domaćini je jedan od mnogih koji će uslediti kao priprema za Olimpijske i Paraolimpijske igre u Tokiju 2020 godine.”

U ime Toyote, prisutnim se obratio Kensuke Cučija, predsednik Toyota Adria Grupe, regionalne Toyota kompanije, nadležne za tržište Srbije: “ Danas zvanično predajemo Toyota vozila Olimpijskom komitetu Srbije i potpisujemo ugovor o proširenju saradnje na putu za Tokijo.  Olimpijski komitet Srbije je pokazao sjajne rezultate u prošlosti i sa velikim samopouzdanjem predstavlja planove za budućnost, u čemu želimo da ih podržimo.  U Toyoti verujemo da mobilnost ne podrazumeva samo vozila.  Mobilnost podrazumeva prevazilaženje izazova i ostvarivanje snova.  Moja je velika želja da se što više srpskih sportista kvalifikuje za Olimpijske igre u Tokiju i tamo odnese vašu strast prema životu, upornost, optimizam, snagu, osmeh i samopouzdanje po čemu su srpski sportisti poznati širom sveta.”

Božidar Maljković, Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, izjavio je: “ Čast je danas biti ovde, u ambasadi zemlje koja je osvedočeni prijatelj naše zemlje i veliki donator srpskog sporta.  Mi u Olimpijskom komitetu Srbije smo uvek srećni kada TOP partneri Međunarodnog olimpijskog komiteta, najveće kompanije na svetu donesu odluku da sarađuju sa nama.  To znači da prepoznaju kvalitet u onome što naša kuća radi i ja sam danas srećan što je globalni lider u proizvodnji automobila, kompanija Toyota donela odluku da postane bronzani sponzor Olimpijskog tima Srbije. Pred nama je dovoljno vremena da opravdamo poverenje i da damo svoj doprinos u povećanju udela u tržištu Toyote u Srbiji, a ja se zahvaljujem našim prijateljima iz Japana na ukazanom poverenju i na spremnosti da podrže vrhunske sportiste Srbije na njihovom putu ka osvajanju novih medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.”

Kao partner olimpijskih i paraolimpijskih igara, Toyota će pružiti sve svoje iskustvo i stručnost u području mobilnosti i logistike. Putem globalne inicijative „Start Your Impossible“, Toyota želi da potakne svoje zaposlene, poslovne partnere i kupce i poveže ih sa osnovnim vrednostima kompanije. U vremenu izuzetno brzog razvoja tehnologije i zaštite životne sredine, Toyota nastoji da stvori održivo društvo u kojem svako može da dostigne ono što se može učiniti nemogućim i nedostižnim.

 

PR

foto:Predrag Balaban / Bs Produkcija

Pogledajte još i: