Treći skup ljubitelja Zastave

Udruženje ljubitelja Zastavinih automobila „Zastava Fan Club“ (www.zfc.rs) je treći put ove godine održalo veliko okupljanje ljubitelja srpskog giganta. Ovoga puta ta manifestacija se održala u gradu Zastave, Kragujevcu, u eko-parku Ilina Voda.

„Zastava Fan Club“ je udruženje nastalo 2008. godine, svega par meseci pre prestanka proizvodnje Zastavinih modela, sa ciljem da okupi sve ljubitelje na jednom mestu. Po tradiciji od 2009. godine udruženje svakog maja meseca pravilo je po jedan veliki dogadjaj.

Na početku godine ljudi koji vode udruženje došli su na ideju, da se ove pete jubilarne godine održi najmanje tri okupljanja po većim gradovima. Košutnjak je „viđen“ u maju, Lepenski vir u junu i 8. septembra na redu je u gradu Zastave – Kragujevcu.

Svega toga ne bi bilo da im u susret nisu izašli prijatelji iz KG Racing School-a, Zastava 101 Kluba, Udruženja ljubitelja Fića iz Kragujevca, kao i Ivan Ivanović iz Kragujevca, koji se založio ovog puta da uz pomoć Mesne zajednice Lepenica i Eko parka Ilina Voda organizuje događaj u Kragujevcu.

Na skupu je viđeno 100 automobila iz 17 gradova i preko 300 posetilaca. Dodeljene su pohvalnice svim učesnicima, a po njihovom izboru su dodeljeni pehari za najlepše automobile skupa po klasama - Fića, Zastava 101/128 i Yugo.

Autor teksta: Ivan Ivanović, organizator skupa – Zastava Fan Club

Fotografije: Miljan Milojković – Zastava 101 Klub


Pogledajte još i: