Vesnić pobedio ispred Bušove i Lalušića

Milovan Vesnić otvorio je svoju treću CEZ sezonu pobedom. Srpski automobilista se po peti put u karijeri popeo na najviši stepenik pobedničkog postolja na Hungaroringu, a društvo na podijumu pravili su mu drugoplasirana Edina Buš i timski kolega Mladen Lalušić, koji je na cilj stigao treći.

Od srpskih trkača, šesto mesto zauzeo je Rudi Pešović, dok je Zoran Kastratović odustao na polovini prvog kruga zbog posledica udara koji mu je iskrivio sponu.

Vesnić je dobro iskoristio juče izborenu pol poziciju, a odlično su startovali i Kastratović i Lalušić, pa je izgledalo da će Bušova u najboljem slučaju završiti kao četvrta posle prve krivine. Međutim, na tom mestu je Kastratović produžio putanju i izgubio je dosta pozicija.

Vozač „klija“ vratio se u kolonu i krenuo u proboj, ali ga je u nameri rano osujetio kontakt sa Poljakom Jakubom Višomirskim u „hondi CR-Z“. Kastro je prekinuo nastup ne zbog vidljivih oštećenja aerodinamičkih dodataka na prednjoj desnoj strani automobila, već zbog iskrivljene prednje desne spone.

ne zbog vidljivih oštećenja aerodinamičkih dodataka na prednjoj desnoj strani automobila, već zbog iskrivljene prednje desne spone.

„Seat rejseri“ zauzeli su čelo kolone, Vesnić je vodio ispred Lalušića i Edine Buš i vodeći trio se izdvojio.

Sjajan prodor sa poslednje startne pozicije na četvrto mesto izvela je 15-godišnja (!) Mađarica Vivijen Kestheji, kojoj je dozvoljeno učešće iako nije vozila kvalifikacije. Vivijen je polaznik Audi sport trkačke akademije i nastupila je u „audi TT kup“ automobilu, što objašnjava dobar deo prikazanih performansi.

Pešović je startovao sedmi, vodio je dobar duel sa Višomirskim i tu bitku rešio je u svoju korist, ali Čeha Mandelika u „lotusu“ više nije mogao da sustigne.

Formacija „seata“ na vrhu razvukla se kada je Vesnić odmakao pratiocima. Edina Buš je počela da se približava Lalušiću i početkom druge polovine trke prestigla ga je na krivini 12.

Na putu ka pobedi, Vesnić je zabeležio i najbrži krug trke (1:55,920 – 4 desetinke brže od kvalifikacionog vremena), a Lalušić je na podijumu bio vidno nezadovoljan time što se nije održao na drugoj poziciji.

Kvalifikacije za drugu trku u klasi D4-2000 voze se danas u 17:25.

CEZ trka 1, D4-2000, Hungaroring:
1. Milovan Vesnić (seat leon kup rejser) 14 krugova
2. Edina Buš (seat leon kup rejser) +5,541
3. Mladen Lalušić (seat leon rejser) + 11,496
4. Vivijen Kestheji (audi tt kup) +15,884
5. Petr Mandelik (lotus egziž GTR) +1:00,951
6. Rudolf Pešović (BMW 320si) +1:05,964
7. Jakub Višomirski (honda CR-Z) +1:12,761
8. Petr Krejči (lotus egziž) +1:51,438
9. Julo Konček (voksol vektra STC) +1 krug
10. Ferenc Fica (honda integra) +1 krug

Pogledajte još i: