Vesnić slavio u skraćenoj trci 2 na Grobniku

Mikica Vesnić osvojio je drugu trku CEZ vikenda na Grobniku, zabeležio je četvrtu pobedu u sezoni i ima 32 boda više od prvog pratioca u prvenstvu Srednje Evrope na kružnim stazama u klasi do 3,5 litra.

Vesnić je u “kupri” krenuo s jutros osvojene pol-pozicije, ali je njegov ovog vikenda glavni rival Vaclav Nimč preuzeo vođstvo u prvom krugu.

Krug kasnije, slika se promenila – srpski vozač se vratio na čelo kolone, uz dotle najbrži krug u klasi 1:31.207, što je tempo 2 sekunde bolji od onog koji je imao češki konkurent u “audiju”.

Mikica je nastavio da pojačava, podigavši letvicu na 1:30.281, što se ispostavilo kao današnji najbrži krug u klasi. I subotnji najbrži krug takođe je Vesnićevo vlasništvo, tada je vreme bilo 1:30.603.

Trkač iz Gorjana je u nastavku vozio između pola sekunde i sekunde brže od Nimča, u fazi pre nego što su u kadar ušli i GT automobili iz divizije i počeli da obilaze TCR tehniku za krug.

Treće mesto u klasi D4-3500 sve vreme je držao Austrijanac Tesitore u “opelu”, a četvrto Mađar Čaba Tot u “kupri” s DSG menjačem.

Trka nije izvezena u punoj predviđenoj distanci, jer su u 10. krugu izleteli GT takmičari Miro Konopka i Jakub Knol. Žuta zastava nije pomogla redarima da dovoljno brzo uklone “lamborgini” i “BMW”, pa je vožnja prekinuta posle 13 krugova.

U tim događanjima, Nimč je izgubio krug u odnosu na Vesnića, pa je srpski takmičar imao ogromnu prednost na cilju.

Vesnić je drugu vožnju na automotodromu Grobnik završio s pređenih 13 krugova, jednim više od Nimča Mlađeg, Testorea i Čabe Tota, i upisao novih 25 poena.

Prema provizornoj računici, Mikica napušta Hrvatsku kao vodeći u generalnom sa 135 bodova, dok je Nimč – pojedinačno najuspešniji trkač riječkog vikenda – na drugoj poziciji sa 103. Treće mesto zauzima Jakub Višomirski, koji nije vozio Grobnik, pa je ostao na 74,5 poena.

Sledeća runda Srednjoevropskog prvenstva na kružnim stazama vozi se od 17. do 19. avgusta na Slovakija ringu.

Izvor: Serbiaring.com

Pogledajte još i: