Vesnić vozi evropske runde TCR Internacionalne serije i TCR Trofej Evropa!

Slavni srpski automobilista Milovan Mikica Vesnić planira da ove sezone izveze pet evropskih takmičarskih vikenda TCR Internacionalne serije i da se na kraju sezone na autodromu Adrija bori za TCR Trofej Evropa.

Opisani program uključuje startove na Spa Frankoršampu, Salcburgringu, Hungaroringu, Ošerslebenu i na još neodređenoj lokaciji 28. maja, kada se voze TCR trke koje je izvorno trebalo da budu u sklopu Gran pri Monaka.

“Kruna” takve sezone biće TCR Trofeja Evropa na Adriji 29. oktobra, gde pravo učešća imaju samo vozači prijavljeni za pet evropskih rundi Internacionalnog TCR šampionata.

Ekipa ASK Vesnić/GM rejsing i dalje ulaže velike napore da sastavi ceo budžet za kampanju čije smo detalje izneli, ali su u ovom trenutku već izvesne vožnje u Austriji i Mađarskoj.

Vesnić će nastupiti u “audiju RS 3 LMS”, automobilu koji još nije stigao u garažu u Gorjanima. Konsolidacija tima oko nove takmičarske sprave predstavlja prioritetni zadatak u 2017.

Naravno, u planu srpske postave, nastale združenim naporom Užica i Gornjeg Milanovca, ostaje i CEZ program, u kom će Rudi Pešović voziti sprint trke, dok će se Vesnić za volanom pojavljivati u endurans disciplini.

“TCR je sledeći korak za mene i moj tim. Mala smo ekipa, ali sa velikim iskustvom. Moja porodica je aktivna u auto-sportu duže od 40 godina i ne bojimo se da odmerimo snage s vrhunskim svetskim timovima i vozačima. Glavni cilj 2017. nam je da sebe i našu zemlju dostojno predstavimo u TCR Internacionalnoj seriji. U ovom trenutku imamo budžet za dve ili tri runde, ali se svojski trudimo da učestvujemo na svih pet evropskih, plus na finalu na Adriji”, poručio je Mikica.
 
U svakom slučaju, ljubitelji auto-sporta konačno će moći da na istim stazama i u istom takmičenju kao konkurente vide Mikicu Vesnića i Dušana Borkovića, što je scena koja je bila priželjkivana od 2014. godine.
 
Izvor: www.serbiaring.com

Pogledajte još i: