VIDOSAVLJEVIĆ I MILJKOVIĆ RASTERALI MAGLU

Ovoga puta maglu na Avali nije rasterao vetar već dva mlada asa svojim prolazima dobro poznatom stazom koja vodi do vrha poznatog izletišta kraj Beograda. Aleksandar Vidosavljević u svojoj Lančiji istini za volju ovoga puta najvećeg protivnika je imao u sebi i štoperici ali to ga nije sprečilo da hrabro jurne neravnom stazom u automobilu koji nije lak za ukrotiti. Sa druge strane Miljković je možda imao i poslednji nastup u svojoj Hondi a druga pozicija na poslednjoj brdskoj trci sezone pod SAS-om donela mu je prvo mesto u generalnom plasmanu, klasi i što je najbitnije Zlatnu kacigu!

 

 

Treća pozicija nakon dve vožnje donosi Nemanji Milovanoviću drugo mesto u sezoni 2013 i overu titule u klasi Super Production čime Nemanja stavlja tačku na možda i najuspešniju godinu u karijeri. Razrešene su dileme i u ostalim klasama a iste nakon zbrajanja bodova možete potražiti na zvaničnim stranicama saveza. Najuzbudljivije, ako pogledamo duele, je ponovo kod jugića gde do svoje prve titule stiže nova nada beogradskog autosporta Strahinja Kovačević. To mu je omogućilo drugo mesto, odmah iza brzog Branislava Cvetića a ispred Željka Petrovića. Do trijumfa su još stigli i Dragan Filipović sa Peugeotom 106 u klasi 1400N/A, Branko Dukić sa Citroen Saxom u klasi do 1600ccm E1 i Mario Zahirović u 1400ccm E1. Na startu se našlo ukupno 33 automobila.

 

Trku je obeležila i duga pauza nastala nakon prvog i ispostavilo se jedinog treninga sve zbog poklapanja termina trke sa programom obeležavanja dana Grada. Na žalost ovo nije prvi put da se na Avali dešavaju ovakve situacije te da zbog vašara i raznih svetkovina koje organizacija nije predvidela pri određivanju termina takmičenja ispaštaju vozači i gledaoci.

 

 

foto: Borko Turudić i Ljubomir Ivanović

Izvor: www.gonzaracing.com

Pogledajte još i: