Virtuelni svet vozila za korisnike Jaguar Land Rover

Najveći britanski proizvođač automobila Jaguar Land Rover primenio je novi način kupovine vozila koristeći „Virtual Reality“, tako da kupci više neće morati da čekaju dolazak novih vozila u njihov lokalni salon.

Ova svetska vodeća iskustva virtuelne realnosti biće predstavljena krajem meseca, kako bi klijenti mogli da „urone“ u svako novo vozilo. Kompanija će virtuelno iskustvo pokrenuti u više od 1.500 salona na 85 tržišta i 20 jezika.

Ovakav vid tehnologije isproban je prvi put tokom lansiranja F-PACE za tržište Velike Britanije prošle godine, a počevši sa novim Land Rover Discovery modelom, jedinstveni ugođaj biće omogućen za svako vozilo koje će biti lansirano tokom 2017. godine.

Čak i pre nego što vozila budu dostupna prodavci će imati priliku da svim zainteresovanima predstave virtuelni obilazak gde mogu da dožive interakciju sa vozilom u prirodnoj veličini.

Koristeći najnoviju digitalnu tehnologiju kupci će poći na put „ispod haube“ uz pomoć animacija koje će ispričati tehničke detalje i  šta je to što ova vozila čini tako specijalnim, pružajući kupcu mogućnost da istraži unutrašnjost vozila iz različitih uglova do čak 360 stepeni.

Na raspolaganju je i tablet verzija iskustva ako žele da se podsete ili saznaju još detalja.

Direktor prodaje Jaguar Land Rover vozila, Andy Goss rekao je da će ovakav način upoznavanja sa modelima bliže povezati kupce, ali i da će pomoći trgovcima u probijanju leda i unošenja zabave u proces kupovine vozila.

PR saopštenje

Pogledajte još i: