Vožnja gradom sa stilom. Nova MINI specijalna izdanja: Hyde Park i Green Park

MINI je ovih dana, u susret Olimpijskim igrama, na internetu objavio slike novih specijalnih izdanja MINI automobila – Hyde Park i Green Park. Modeli sa novim dizajnom, novim bojama i  novom opremom, naglašavaju tradicionalni sportski duh i britanski način života.Kao što MINI daje dušu ulicama, tako i srce Londona, Royal Park, daje dušu i ritam života čitavom gradu, opstajući vekovima i održavajući svoju vitalnu oazu okruženu modernim i energičnim načinom života. Koristeći motiv srca Londona i glavnog pobornika britanske tradicije i životnog stila, Hayd Park, MINI izlazi u javnost sa dva nova modela - MINI Hyde Park i MINI Green Park, čija kombinacija boja i doteran izgled predstavljaju jedinstvo klasike i sporta.

U zavisnosti od tržišta, oba modela su dostupna u MINI i MINI Clubman verziji sa četiri varijante motora:

           MINI Cooper and MINI Cooper Clubman with 90kW/122KS,

           MINI Cooper D and MINI Cooper D Clubman (82kW/112KS),

           MINI Cooper S and MINI Cooper S Clubman (125kW/184KS) i

           MINI Cooper SD i MINI Cooper SD Clubman (105kW/143KS).

Svi motori imaju u standardu šestostepeni manualni menjač, dok je šestostepeni automatski opcioni.

MINI Hyde Park - klasičan primer britanskog načina života.

Spoljašnjost: Nenametljiva ekstravagancija u kombinaciji sa kontrast bojama - „Pepper White“ - bojom karoserije, i „Hot Chocolate“ - bojom krova i retrovizora. Radi dobrog uklapanja kontrast boja, pruge na haubi i bočnim stranama su takođe u boji „Hot Chocolate“.

Unutrašnjost: „Pepper White“ kombinacija naglašava klasiku i balansira celokupan utisak. Unutrašnji dizajn je baziran na sedištima u kombinaciji štofa i kože ili kože „Gravity“ sa „Carbon Black“ ili „Polar Beige“ bojama, i MINI Yours kožne instrument table u kombinaciji „Black/Polar Beige“.

MINI Green Park – ambasador sportskog nasleđa.

Tradicionalna britanska strast za sportskim takmičenjima je izražena kroz model „MINI Green Park“.

Spoljašnjost: Krov i retrovizori  u „British Racing Green“ boji pružaju prijatan kontrast sa „Pepper White“ karoserijom. Pruge na bočnim stranama i haubi su takodje u „British Race Green“ boji koje se savršeno uklapaju sa bojama krova i retrovizori, čineći jedinstveni vizuelni identitet novog MINI Green Park-a.

Unutrašnjost: Ovom modelu je unutrašnjost pretežno u „Pepper White“ boji, odražavajući spoljašnjost i unutrašnjost u savršenom vizuelnom skladu. Sedišta su „Black“ ili „Polar Beige“ boje sa kožnom „MINI Yours“ instrument tablom u kombinaciji „Black/Polar Beige“ boje.

Inspiraciju za ime ovog modela, MINI je pronašao u rekreativnom području koje se nalazi nadomak Bakingemske palate i, pokrivajući područje od 19 hektara, čini jedan od ključnih zelenih pojasa Londona.

PR Delta Motors

 

Pogledajte još i: