Turistička organizacija Srbije na Sajmu turizma u Bukureštu

Na osnovu prošlogodišnjeg uspešnog predstavljanja na Sajmu turizma u Bukureštu, Turistička organizacija Srbije predstaviće se i ove godine na  Međunarodnom sajmu turizma TTR, koji se održava od 15. do 18. marta 2012. godine u Bukureštu.

TOS je zakupio izložbeni prostor – štand veličine 30 m2 i objedinio sa još 9 m2  koje je Ambasada Republike Srbije u Bukureštu dobila besplatno.

Pored Turističke organizacije Srbije, na zajedničkom štandu će učestvovati i Turistička organizacija Vojvodine, Turistička organizacija Beograda, Atomska Banja Gornja Trepča i hotel „Junior“ Brzeće-Kopaonik.

Rumunskom turističkom tržištu ponudiće se ukupna turistička ponuda Srbije, sa akcentom na promociju turističkih proizvoda: gastronomska ponuda Srbije koja je glavna tema u okviru promotivne kampanje TOS-a u ovoj godini; kratki odmori u gradovima; kulturni turizam; muzičke i sportske manifestacije; priroda Srbije – Dunav, aktivni odmor, kampovi, seoski turizam.

I ove godine posetiocima Sajma deliće se brošura 52 vikenda u Srbiji štampana na rumunskom jeziku.

U Srbiji je u 2011. godini iz Rumunije boravilo 30.628 turista (28% više) i oni su ostvarili 59.911 noćenja (27% više) u odnosu na 2010. godinu. U januaru 2012. godine u Srbiji je boravilo 1.957 turista (33% više) koji su ostvarili 3.789 noćenja (29%) u odnosu na isti period 2011. godine.

Pogledajte još i: