Uspešna poseta ruskog turoperatera Srbiji

Nakon  radionice održane u prostorijama TOS, na kojoj je 10 srpskih turoperatera (Glob Metropoliten Tours, Magelan, Bon Voyage,Serbiain, Respekt, Omniturs, S.A.B., Euro Jet, Fly Orient, Rubicon travel, Ser Travel Sistem, Go2Serbia Travel Brend) imalo priliku da započne saradnju sa Ascent Travel-om, najvećim ruskim turoperaterom, koji na ruskom tržištu nudi ture koje uključuju skijanje i zimske sportove, očekujemo da će se nastaviti pozitivan trend rasta broja ruskih turista našoj zemlji.

U organizaciji Turističke organizacije Srbije, predstavnici Ascent Travel-a boravili su 7 dana u Srbiji i obišli Beograd, Kopaonik, manastire Studenicu, Sopoćane i Žiču, kao i srpske vinarije. TOS je nakon sajmova turizma u Beogradu i Moskvi zainteresovala Ascent Travel da uvrsti Srbiju u svoju ponudu. Posredstvom ovog turoperatera, godišnje 25.000 ruskih turista se odluči da zimski odmor provede u nekom od skijališta Evrope.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, Srbiju je u 2012. godini posetilo 32.000 ruskih turista, što je 25 % više u odnosu na 2011. godinu, a broj ruskih turista nastavio je da raste i u prva dva meseca 2013.godine.

 

Izvor: www.srbija.travel
 

Pogledajte još i: