Golf R kabriolet na tržištu od proleća

Iako je u septembru prošle godine Volkswagen lansirano sedmu generaciju popularnog Golfa, odlazeća šesta generacija će na podijumu u Ženevi imati svog predstavnika.
 
Reč je o Golf R kabrioletu, koji je, kao što mu to i ime kaže, kabrio verzija R hečbeka šeste generacije. Do njegovog predstavljanja ostalo je manje od mesec dana, ali su u Volfsburgu već sad rešili da otkriju detalje o novom modelu.
 
 
Golf R kabriolet će biti dostupan isključivo na tržištima na kojima je i standardni Golf kabriolet dostupan, što može razočarati neke kupce na američkom kontinentu, gde automobil neće biti dostupan.
 
 
Za snagu je zadužen poznati Volkswagenom 2,0-litarski agregat sa turbo kompresorom i direktnim ubrizgavanjem, koji donosi 256 KS i 330 Nm obrtnog momenta. Treba napomenuti da je agregat gotovo identičan sa onim koji se nalati na GTI verziji popularnog hečbeka.
 
 
Pomenutu snagu na sva četiri točka raspoređuje šestostepeni prenos sa duplom kvačilom. Rezultat - ubrzanje do "stotke" za 6,6 sekundi uz elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 250 km/h.
 
 
Ključne karakteristike njegove spoljašnjosti uključujue prednji branik agresivnog izgleda, unikatne 18-inče felne (dostupne su i 19-inčne), novi difuzor, kao i hromirane izduvne cevi.
 
 
Enterijerom dominira koža, prisutna na sedštima, upravljaču i ručnoj kočnici, R logo na naslonima za glavu i aluminijumske papučice.
 
Prodaja novog Golf R kabrioleta će u Evropi početi na proleće.
 
N. Lasica - Auto Portal

Pogledajte još i: