Alfa Romeo biće auto-moto sponzor trke „1000 Miglia“ 2020. godine

•           Ovim se nastavlja višegodišnje partnerstvo između brenda Alfa Romeo i „najlepše trke na svetu“ koja će biti održana na tradicionalnoj stazi Breša-Rim-Breša od 13. do 16. maja 2020. godine
•           Nekoliko neprocenjivih Alfa Romeo modela iz FCA Heritage kolekcije učestvovaće u trci.
•           Alfa Romeo obezbediće organizatorima flotu od 30 Giulia i Stelvio modela iz savremene game.

Tridesetosmo izdanje trke koju je Enco Ferari nazvao „najlepšom trkom na svetu“ biće održano od 13. do 16. maja 2020. godine na tradicionalnoj Breša-Rim-Breša stazi. U ovom događaju , koji se ne propušta, će ponovo učestvovati brend Alfa Romeo, i podržati ga kao auto-moto sponzor. Trogodišnji ugovor o sponzorstvu zapečanjen je u 2019. za period do 2021. godine i predstavlja potvrdu čvrste veze koja spaja „Frecciu Rossu“ i italijanski brend još od 1928. godine.

Kao i uvek, nekoliko izvrsnih Alfa Romeo modela iz kolekcije FCA Heritage, odeljenja Grupe posvećenom zaštiti i promociji istorijskog nasleđa italijanskih FCA brendova, biće prisutno na događaju u Breši u 2020. A ovim draguljima iz kolekcije pridružiće se flota od 30 modernih vozila – modela Stelvio i Giulia – koji otelotvoruju novu paradigmu brenda Alfa Romeo. Kao zvanični automobili trke „1000 Miglia“ (1000 milja) 2020. Giulia i Stelvio će svakako oduševiti ljubitelje koji će gledati kako se voze legendarnom stazom: nema boljeg načina da se čovek upozna sa vrednostima brenda Alfa Romeo, ukorenjenim u istorijatu i takmičenju.

Jedan od najpoznatijih događaja u trkačkoj istoriji brenda Alfa Romeo odigrao se 1928. godine tokom drugog izdanja „1000 Miglia“ kada je ovaj proizvođač osvojio i pojedinačnu i timsku titulu, sa svojih osam automobila od kojih je svaki uspešno završio trku. U godinama od tada pa do 1957. godine Alfa Romeo je pobedio na ovoj trci neverovatnih jedanaest puta, rekord koji sada neće nikada biti oboren, i koji potvrđuje nesalomivu vezu između dva brenda koji imaju posebno sjajno mesto mesto na svetskoj auto-moto sceni. Istim, neumanjenim entuzijazmom kao u prošlosti, 18. maja prošle godine ljubitelji su u Monci poželeli dobrodošlicu Đovaniju Moceriju i Danijelu Bonetiju, pobednicima trke „1000 Miglia“ 2019. godine, koji su vozili model 1928 6C 1500 SS iz FCA Heritage kolekcije, koji je inače izložen u Museo Storico Alfa Romeo u mestu Arese. Drugo mesto osvojio je model 1929 6C 1750 SS Zagato tima Vesko-Gerini, dok su ostali Alfa Romeo automobili iz FCA Heritage kolekcije svi završili trku sa vrlo solidnim plasmanima. Pored toga, Alfa Romeo je takođe osvojio Trofej za sponzorski tim, zahvaljujući pobedi Mocerija i petom mestu modela 1929 6C 1750 SS Young koji je vozio duo Kavali-Gamberini.

Torino, oktobar 2019. godine

PR saopštenje - FCA Srbija

 

Pogledajte još i: