Arsić novi šampion u 600 SS

Više od 5.000 gledalaca posmatralo je finalnu trku Otvorenog šampionata Srbije u brzinskom motociklizmu koja je bodovana kao pretposlednja trka Istočnoevropskog šampionata na pisti vojnog aerodroma u Batajnici i posle nekoliko časova uzbudljivog trkačkog programa, otišli su više nego zadovoljni kućama.

U svim klasama brzinskog motociklizma, ali i moto klasik šampionatu vladala je žestoka borba za svaku poziciju koji donosi bodove, a da ne govorima o prve tri za koje se dobija i pehar. Epitet najuzbudljivije svakako je ponela trka u klasi 600 super sport gde su snage odmeravali branilac titule Nenad Stojanović i pretendent Igor Arsić. Stojanović je startovao sa prvog mesta, a Arsić sa petog. Nenad je poveo trku, ali je Igor iskoristio dobar start i „preskočio” Božinova, Milovanovića i Paskotu i domogao se druge pozicije, koju je rutinski sačuvao do kraja, dok je Stojanović slavio. Na kraju Stojanović se morao zadovoljiti peharom za prvo mesto, a Arsić se vraća u Vrnjačku banju sa titulom šampiona.

Čast da otvore finalni takmičarski dan pripala je takmičarima u 1000 hepening klasi, gde je Radulović bio na visni zadataka, ali je zato srčanošću na stazi publiku oduševio Dragan Stanković koji je u trećem krugu imao ozbiljan kontakt Aleksandrom Lenevim, gde je gost iz Bugarske izvukao deblji kraj. Družina u 600 hepening klasi ništa manje nije bila uzbudljiva, a za to su se pobrinuli Srđani Petrović i Gavrilović, dok je Pobedio Turčin Erilmaz.

Miloš Milovanović je u najjačoj klasi bio bez premca već posle prvog kruga, dok je Goran Stojanović Mrsi, uspeo da pomrsi račune Bugarinu Kačevu i završi na drugom mestu. U 125 SP Martin Vugrinec šampionski bez mnogo muke.

NEZVANIČNI REZULTATI

125 SP: 1. M. Vugrinec, N. Gajić, Đ. Rakić
600 hepening: 1. F. Erlimaz, 2. S. Gavrilović, 3. M. Katrašnik
1000 hepening: 1. D. Radulović, 2. D, Stojković, 3. Dragan Stanković
600 super sport: 1. N. Stojanović, 2. I. Arsić, 3. J. Paskota
1000 štok sport: 1. M. Milovanović, 2. G. Stojanović, 3. K. Kačev

V.Šljivić

Pogledajte još i: