Auto Čačak - Škoda Kamiq predstavljena u Beogradu

U salonu Auto Čačak na Novom Beogradu, u ulici Milutina Milankovića, sinoć se mnogobrojnoj publici predstavio najnoviji Škodin četvorotočkaš pod imenom Kamiq

Nova Škoda Kamiq ugledala je svetlost dana! Izgleda odlično, a Škoda sa ovim modelom definitivno može mnogo da očekuje. Baziran je na šasiji modela Scala. Kamiq je urbani crossover koji se savršeno uklapa u ulogu pratioca u svakodnevnim aktivnostima, kako u gradu, tako i van njega.

Nina Radulović prvi vlasnik

Na sinoćnoj prezentaciji Slobo Spasović, generalni direktor kompanije Auto Čačak, našoj poznatoj voditeljki Nini Radulović, uručio je ključeve novog Škodinog četvorotočkaša! Ona je time postala prvi vlasnik, kao i promoter novog crvenog Kamiq-a. Pored vlasnika Auto Čačka, Milenka Kostića, na predstavljanju novog Škodinog modela, bili su još i Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, koji je ispred OSS uručio prigodan poklon vlasniku Auto Čačka, Tomaš Kuht, ambasador Češke u Republici Srbiji, Zvezdan Terzić, generalni direktor FK Crvena Zvezda, Svetozar Mijailović...

Odlični agregati ispod haube

ŠKODA KAMIQ

Novi Kamiq ispod haube ima proverene agregate. Benzinci dolaze u verziji 1.0 TSI i 1.5 TSI, kao i odlični dizelaš 1.6 TDI. Motori razvijaju od 95 do 150 KS. Upareni su sa petostepenim i šestostepenim manuelnim menjačem, kao i DSG sedmostepenim automatskim menjačem. Novi Škodin model u Srbiji će se prodavati već od 15.349 evra.

Spoljašnjost moderna i dinamična

Njegova spoljašnjost je moderna. Deluje snažno i elegantno u svakom svom delu! Povišen klirens i točkovi od 18 inča na prvi pogled pokazuju da će se ovaj lepotan na četiri točka pokazati dobro na i van asfaltne podloge iako nije predviđen za pogon na sva četiri točka. Kamiq ima podeljene prednje farove, koji vozilu daju jedinstven izgled.

Verzija sa najvećim paketom opreme dolazi sa LED tehnologijom, uključujući svetla za maglu i animirane indikatore pravaca. Horizontalno dizajnirana zadnja svetla imaju unapređeno Škoda prepoznatljivo osvetljenje u obliku slova C.

Novi koncept enterijera

Kako smo ranije pisali, unutrašnjost modela Kamiq savršeno kombinuje ergonomiju i emocionalnost sa prostranošću karakterističnom za brend Škoda. Kamiq je drugi model češkog brenda koji se odlikuje novim konceptom enterijera. Njegova unutrašnjost karakteriše novi koncept enterijera predstavljen po prvi put u studiji VISION RS. Karakteristična linija na koju se naslanja samostojeći ekran, koji se nalazi visoko u vidnom polju vozača, oslikava liniju poklopca motora i predstavlja udoban naslon za ruku koja upravlja ekranom osetljivim na dodir.

Sa opcionim Virtual Cockpit-om, koji ima jedan od najvećih ekrana u segmentu od 10.25 inča, Škoda nudi još jednu digitalnu novinu u Kamiq-u. Redizajnirana instrument tabla neprimetno nastavlja emocionalni dizajnerski jezik eksterijera. Bočni ventilatori za vazduh nastavljaju se na vrata što vizuelno daje osećaj još veće prostranosti.

Kvalitetniji materijali i ambijentalno osvetljenje

Instrument tabla sa novim ornamentima i visokokvalitetnim panelima prednjih vrata, površinama sa novom kristalnom strukturom, samo su nastavak karakterističnog Škoda dizajna koji ćemo imati priliku da gledamo i ubuduće. Ambijentalno osvetljenje koje je dostupno u boji bakra, crvenoj ili beloj, takođe doprinosi osećaju prijatne atmosfere. Boje vizuelno naglašavaju tonove enterijera i interesantan kontrast šavova na presvlakama sedišta. Suedia, fini mikrofiber materijal, je dostupan kao opciona presvlaka. Za dodatnu udobnost nudi se opciono grejanje vetrobranskog stakla, zadnjih sedišta i volana.

Dosta prostora u unutrašnjosti

Izgrađen na modularnoj transverzalnoj matrici (MQB) nudi dosta prostora u unutrašnjosti. Sa međuosovinskim rastojanjem od 2.651 mm, automobil nudi dosta prostora za noge na zadnjem sedištu, i to 73 mm. Zapremina prtljažnika iznosi 400 litara i povećava se do 1.395 litara kada se naslon zadnjeg sedišta preklopi.

Bezbedan za “sve pare”

Što se tiče bezbednosti treba reći da je model Kamiq dobio maksimalnih pet zvezdica na testu od strane nezavisnog Evropskog programa za ocenjivanje novih automobila (Euro NCAP). To ga svrstava među najsigurnija vozila u SUV segmentu. Gradski SUV postigao je 96 % za zaštitu odraslih putnika u automobilu sa impresivnim rezultatima u Euro NCAP istoriji. Kamiq je dobio i maksimalnih 100% za zaštitu biciklista, imajući u vidu i sisteme za bezbednost koje ovaj model poseduje. Kamiq model se zasniva na MKB-A0 platformi Wolksvagen grupe, koji karakteriše state-of-the-art sigurnosti i sisteme pomoći.

Reč Kamiq dolazi iz jezika Inuita

Reč Kamiq dolazi iz jezika Inuita, naroda koji naseljava severnu Kanadu i Grenland. Opisuje nešto što se savršeno uklapa, kao druga koža, i odgovara svakoj situaciji. Dovoljan razlog da se crossover modelu namenjenom evropskom tržištu da isto ime koje je već predstavljeno u Kini.

Autor: Dragan Stanimirović

Izvor: www.makina.rs

Pogledajte još i:

Range levo
Range desno