Autokomerc Karting Centar – otvorena sezona 2017.

Tačno pre 15 godina Beograd je, zahvaljujući kompaniji Autokomerc, dobio prvu profesionalnu karting stazu, čiji je kvalitet potvrđen licencom FIA C Međunarodnog karting komiteta (CIK). To je ujedno i potvrda da kartodrom zadovoljava  najstriktnije zahteve za održavanje međunarodnih takmičenja, kao i da je pitanje bezbednosti usklađeno sa internacionalnim karting standardima.

Ovim povodom Karting Centar je okupio predstavnike medija. U takmičarskom delu novinari su pokazali izvanredne veštine u vožnji kartinga. Prvo mesto osvojio je Zoran Živkov – redakcija Top Speed-a, drugo mesto je zauzeo Branko Avramović iz redakcije Vrelih Guma, a treće Nemanja Nikolić – Play Radio. Najboljim takmičarima uručeni su pehari.

Karting privlači kako ljubitelje automobilizma i profesionalne vozače, tako i rekreativce koji žele da vožnju dožive na jedan potpuno nov i dinamičan način.

O popularnosti i atraktivnosti vožnje kartinga najbolje svedoče naši korisnici kojih je iz godine u godinu sve više. Na stazi Autokomerc Karting centra u sezoni se organizuje čak 30.000 vožnji, a za poslednjih godinu i po dana imamo gotovo 20.000 registrovanih korisnika. Sve je veći broj stranih gostiju, koji karting biraju  kao jednu od najboljih rekreativnih zabava i atrakcija prilikom posete Beogradu.

Jedno je sigurno – vožnja kartinga predstavlja nezaboravno i neprocenjivo iskustvo, a ujedno pruža mogućnost da se unapredi vozačka tehnika. Više od vožnje običnog vozila, ipak manje i bezbednije od bolida formule – karting vam daje šansu da se tokom vožnje preobratite u filmskog junaka i učesnika prave avanture.

Autokomerc Karting centar nudi brojne usluge svim gostima, među kojima ističemo  mogućnost organizovanja korporativnih druženja i team buildinga, organizaciju dečijih rođendana, zakup staze u terminu koji gostima odgovara, sve do individualnih vožnji i dolaska sa prijateljima i porodicom. Za sticanje prvih iskustava na raspolaganju je i škola kartinga. Karting Centar je otvoren svakodnevno od 10 do 22 časa, a u letnjem periodu i do ponoći.

Autokomerc Karting centar poznat je i po činjenici da već tradicionalno organizuje   amatersko karting takmičenje „Budi pobednik“, koje će ove godine, osmi put za redom, početi u junu, a glavna nagrada za pobednika je automobil.

Tokom cele sezone svi ljubitelji kartinga imaju jedinstvenu šansu da uživaju na stazi Autokomerc Karting centra i da vožnju dožive na poseban i zabavan način, uz puno adrenalina, razvijajući takmičarski duh i svoje vozačke sposobnosti.

Pogledajte još i: