Automobil godine u Srbiji: Toyota trijumfovala po drugi put

Beograd, 6.3.2017. - Metro Market, specijalizovano preduzeće koje se bavi tržišnim komunikacijama u oblasti automobilizma (osnovano 1991. godine), ove godine sedamnaesti put, za redom, sprovelo je izbore za automobil godine u Srbiji pod nazivom NetAuto 2017.

Internet kao sublimirani neiscrpni izvor informacija i sredstvo komunikacije omogućio je da na globalnom planu najveći broj događaja bude gotovo trenutno dostupan na čitavoj zemaljskoj kugli. U ovom kompleksu posebno mesto pripada automobilima i automobilskom svetu što podrazumeva najrazličitija zanimanja za sve što prati ovu oblast. Kao i prethodnih godina, posetioci specijalizovanih automobilskih sajtova prema sopstvenim kriterijumima glasali su za automobile koji su se pojavili u periodu od marta prošle do marta ove godine.

U konkurenciji se našlo 18 automobila iz najnovije produkcije: Audi Q2, Citroen C3, Dacia Sandero, Fiat Tipo, Ford Ka+, Honda Civic, Hyundai i30, Jaguar F-Pace, Kia Rio, Mercedes-Benz E-Classe, Nissan Micra, Opel Zafira, Peugeot 2008, Renault Mégane Sedan, Skoda Kodiaq, Suzuki Baleno, Toyota Corolla i Volkswagen-up!.

Za razliku od većine drugih izbora ovaj i ovakav izbor omogućuje da svi koje zanimaju automobili izraze svoje mišljenje. Internet, kao neizmerni izvor svih mogućih podataka, u ovom slučaju kada je reč o automobilima, predstavlja izuzetan medij preko kojeg o pobedniku odlučuju glasovi posetilaca.

Ovakav način izbora nije ograničen na usko specijalizovane grupe ljudi iz automobilske branše već omogućuje svima koji se zanimaju za automobile da prema svojim naklonostima izraze svoje mišljenje. Glasanje obezbeđuje apsolutnu nepristrasnost, izabere se jedan od automobila koji su predmet izbora, a sistem zaštite tako je postavljen da ne daje mogućnost bilo kakve zloupotrebe, pa preko jedne e-mail adrese može da se glasa samo jednom. Tako o pobedniku odlučuju isključivo glasovi posetilaca sajtova pristiglih u periodu od 1.12.2016. do 31.1.2017. godine. Ovog puta trijumfovala je Toyota Corolla, automobil koji se neprekidno proizvodi već pola veka i koji je kroz dvanaest generacija prodat u tiražu od preko 40 miliona primeraka - dovoljno da stekne globalnu popularnost. Toyoti je ovo druga titula NetAuto, Avensis je pobedio 2009. godine.

Titulu NetAuto, automobil godine u Srbiji do sada su osvajali Volkswagen Polo (2003.), Citroen C2 (2004.), Opel Astra (2005.), Renault Clio III (2006.), Dodge  Caliber (2007.), Renault Laguna III (2008.), Toyota Avensis (2009.), Volkswagen Polo (2010.), Citroen DS3 (2011.), Subaru XV (2012.), Mercedes-Benz A Klase (2013.) i Peugeot 308 (2014.), Honda Civic (2015.) i Audi A4 (2016.).

Istovremeno uz glasanje za automobil teklo je i glasanje za mis, uz automobile našle se se i kandidatkinja u izboru za Miss NetAuto 2016, tako da je svaki svaki posetilac mogao da izabere svoju favoritkinju koja se po ličnim svojstvima i estetskom utisku izdvaja i budi novi zanos i strast kada moćni automobil pokreće lepota.

Ovog puta za najlepše su izabrane beograđanke Milica Ralević, Isidora Krajinović i Sara Simić.

PR saopštenje

Pogledajte još i: