BMW Active Tourer vozilo sa prednjim pogonom

Potpuno novi BMW Serija 1 Active Tourer model je imao svoju javnu svetsku premijeru na sajmu automobila u Ženevi. Model u pitanju je u dve stvari prvi za BMW. Reč je o modelu koji je prvi automobil koji poseduje pogon na prednje točkove za BMW i istovremeno prvi višenamenski model ove kompanije.

Nemački višenameski model će biti dostupan u verziji sa pet sedišta na početku svoje dostupnosti, dok bi kasnije vozilo moglo da postane dostupno i sa dva sedišta više, najverovatnije tokom naredne godine.

Ovaj model karakteriše ravan pod tovarnog prostora koji je zapremine 68/1510l u zavisnosti da li su zadnja sedišta na svojim mestima ili oborena.

Pored osnovne varijante, ovaj model je dostupan u SE, Sport, Luxury i M Sport nivoima opreme koji bi trebali da postanu dostupni kasnije.

Kada je reč o liniji motora ovog modela BMW Serija 2 Active Tourer će biti ponuđen kao 218i, sa trocilindarskim benzinskim motorom koji razvija 136s snage i 220Nm obrtnog momenta, 225i xDrive verziji sa 2.0L benzinskim motorom koji razvija 170ks snage i 218sd Active Tourer verziji sa turbopunjenim common rail motorom koji generiše 150ks snage i 330Nm obrtnog momenta.

foto © Moto.rs

Izvor: moto.rs

Pogledajte još i: