BMW M5 i BMW i8 Roadster na BG Car Showu

BMW Srbija je izložio veliki broj svojih modela u “premijum” hali 3 beogradskog sajma.

BMW M5

Posetioci BMW štanda očekuju prvi ikada, BMW X2, “trendseter” koji je svoju premijeru imao početkom meseca, ali i modeli koji su u Beograd stigli pravo iz Ženeve i koje publika u Srbiji do sada nije imala prilike da vidi.

BMW M5

To su novi BMW i8 Roadster, najuspešniji plug-in hibrid na svetu.koji karakterišu “gullwing” vrata, okvir vetrobranskog stakla izrađen od ugljeničnih vlakana (CFRP) i električni meki krov, i BMW M5, koji je pogonjen motorom od 600 konjskih snaga i ima ubrzanje od samo 3.4s.

Po prvi put u jednom M modelu, snaga se prenosi na sve točkove putem M xDrive sistema i automatskog menjača sa 8 brzina.

Na Sajmu su predstavljeni restilizovani modeli BMW Serije 1 i 3, kao i restilizovani model potpuno električnog BMW i3 u Melbourne Red boji.

Posetioce očekuju posebne ponude za modele BMW X4 i BMW X5 sa uštedom i do 18.000€.  U saradnji sa BMW Finance Services, pripremljeni su i posebni uslovi finansiranja i kamate tokom trajanja Sajma.

PR saopštenje - BMW

Zvezde BMW štanda - BMW M5

Publika u Srbiji ima priliku da se po prvi put susretne sa potpuno novim modelom BMW M5 šeste generacije, koji je privukao veliku pažnju širom sveta (kombinovana potrošnja goriva: 10.5 l/100 km; kombinovana emisija CO2: 241 g/km).

bmw i8 roadster

BMW M5 pokreće poboljšana verzija V8 TwinTurbo motora sa 600 KS, čak 40 KS više od svog prethodnika. Po prvi put, BMW M5 stiže sa specijalnom verzijom pogona na sva četiri točka M x Drive. Vozač jednim pritiskom na dugme, po želji, može da aktivira pogon na zadnje točkove ili na pogon na sva četiri točka. 

Novi M5 dostiže brzinu do 100 km/h za svega 3,4 sekunde, čak sekundu brže u poređenju sa svojim prethodnikom. Maksimalna brzina ovog modela elektronski je ograničena na 250 km/h, ali uz opcionalni “M Driver’s” paket može podesiti na 305 km/h.

Ovaj model je baziran na novom modelu  Serije 5 i u odnosu na svog prethodnika veći je u svim dimenzijama. Njegova dužina je 4965 mm, širina 1903 mm, a visina 1473 mm i može se pohvaliti činjenicom da je do sada najveći M5 ikada predstavljen. Iako povećanih dimenzija, novi M5 je za 25 kilograma lakši u odnosu na svog prethodnika iako sada ima i M x Drive pogon. Ovo je postignuto  zahvaljujući pametnoj upotrebi aluminijuma i ugljeničnih vlakana.

Kada je transmisija u pitanju, 7-stepeni menjač sa dvostrukim kvačilom zamenjen je novim, ZF osmostepenim automatskim menjačem, koji poseduje tri različita režima rada, ali i potpuno manuelni mod.

Treba napomenuti da se u izduvnom sistemu nalaze klapne koje utiču na jačinu zvuka koji se oslobađa, a aktiviraju se odabirom različitih modova vožnje - Efficient, Sport i Sport Plus, dok je dodatno prisutan i “M Sound Control” taster kojim vozač može direktno da pojača zvuk.
Posetite BMW štand u hali 3 beogradskog sajma i saznajte više o izloženim BMW modelima.

PR saopštenje - BMW

Zvezde BMW štanda – BMW i8 Roadster

Pravo sa sajma u Ženevi, novi BMW i8 Roadster, sportski automobil budućnosti, premijerno je prikazan publici u Srbiji na BG Car Show sajmu automobila.

Jedna od potvrđenih zvezda BMW štanda ovogodišnjeg sajma, BMW i8 Roadster, garantuje uživanje, a uz pomoć eDrive komande i praktično bešumnu vožnju „bez krova“, lišenu emisija štetnih gasova, do brzine od 120 km/h. Ovaj model odlikuje moćan spoljni dizajn sa dinamičnom i elegantno istegnutom siluetom kao i vizuelno nižim centrom gravitacije. Roadster koncept odlikuje LifeDrive arhitektura tj laka konstrukcija od aluminijuma i CFRP (karbon fibera) prepoznatljiva za BMWi modele. Meki krov pokriva veliku površinu i potpuno je električan, otvara se i zatvara veoma tiho, na pritisak dugmeta i to za 15 sekundi prilikom vožnje do 50 km/h. Slaže se u uspravan položaj koji štedi prostor, stvarajući oko 100 litara dodatnog skladišnog prostora iza sedišta.

bmw i8 roadster

Ovaj plug-in hibrid sadrži dodatno razvijenu BMW eDrive tehnologiju, koja omogućava veću autonomiju u čisto električnom modu. Strogo optimizovana BMW eDrive tehnologija u novom i8 ima povećanu maksimalnu snagu elektromotora za 9 kW/12 ks i sada je 105 kW/143 ks, a kapacitet ćelije baterije je povećan sa 20 na 34 Ah (ukupni energetski kapacitet sa 7.1 na 11.6 kWh) što omogućava povećanu dinamiku i primetno uvećanje autonomije, lišene emisija štetnih gasova. Vožnja samo elektromotorom u auto modu je moguća do brzine od 105 km/h (ranije 70 km/h). Pritiskom na eDrive dugme i prelaskom u maxEdrive mod čisto električni prag pomera se do 120 km/h, a autonomija u ovom režimu iznosi 53 kilometara.

Trocilindarski benzinski motor ima nepromenjenu izlaznu snagu od 170 kW/231 KS. Kombinovana potrošnja benzina: 2,1 l/100 km, emisije CO2 od benzina: 46 g/km

Novi BMW i8 Roadster kao standardnu opremu ima ekskluzivne aluminijumske točkove od 20-inča u double-spoke stilu. E-Copper metalik i Donington Grey metalik spoljne boje dostupne su za ovaj model. Carpo unutrašnji dizajn ekskluzivno u boji Ivory White/Black. Nova opcionalna Accaro unutrašnja ukrasna lajsna u Amido/E-Copper boji. “Roadster” natpis na C-stubovima koji specifičan za ovaj model.

Standardna specifikacija sadrži navigacioni sistem Professional sa korisničkim interfejsom poslednje generacije (sa aktivnim pločicama), BMW Display Key i kabl za punjenje mod 2.. Opcije obuhvataju BMW Head Up Display sa sadržajem specifičnim za model, nezaslepljujući BMW Laserlight farovima sa BMW Selective Beam svetlom i zvučnim upozorenjem za pešake.
Varijante modela od lansiranja:

BMW i8 Roadster: BMW eDrive tehnologija sa hibridnim sinhronim elektromotorom, maksimalna izlazna snaga: 105 kW/143 ks, maksimalni obrtni moment: 250 Nm. Trocilindarski benzinski motor sa BMW TwinPower Turbo tehnologijom, kapacitet: 1.499 cc, izlazna snaga 170 kW/231 ks, maks. obrtni moment: 320 Nm. Za hibride specifičan pogon na sva četiri točka, motor sa unutrašnjim sagorevanjem koji pokreće zadnje točkove, elektromotor koji pokreće prednje točkove. Ubrzanje [0 – 100 km/h]: 4,6 sekundi, najveća brzina: 250 km/h. Potrošnja električne energije, kombinovano: 14,5 kWh/100 km, potrošnja benzina, kombinovano: 2,1 l/100 km, emisije CO2, kombinovano: 46 g/km. Elektgrični domet: 53 km

PR saopštenje - BMW

Pogledajte još i:

Range levo
Range desno