BMW Serije 7 u BMW prodajnim salonima u Srbiji

Model koji je svoju premijeru u Srbiji imao na ovogodišnjem Međunarodnom Salonu automobila stigao je u BMW prodajne salone širom zemlje.

Ni jedan drugi BMW model ne zrači luksuzom i dinamičnošću na putu kao BMW Serije 7. Tri i po godine nakon lansiranja šeste generacije ovog modela, u BMW prodajne salone stigao je novi BMW Serije 7, koji, iako restilizovan, izgleda kao potpuno novi model.

BMW Serije 7

Prednjim krajem dominira velika maska, popularni “kidney grill”, dok zadnji kraj ima nova 3D LED svetla kao i horizontalnu svetlosnu traku koja se proteže celim zadnjim delom. Novi model još je luksuzniji, a poseduje i snažnije benzinske motore sa nižom potrošnjom goriva, usklađene sa najnovijim standardima o emisiji izduvnih gasova EURO 6. “Infotainment” sistem je unapređen – sada je to BMW Operativni sistem 7.0, a poseduje i najnovije sisteme asistencije u vožnji.

BMW Serije 7

Svoju premijeru u Srbiji ovaj model je imao na 54. Međunarodnom Salonu automobila u Beogradu u martu ove godine, a sada je dostupan za probnu vožnju u ovlašćenim BMW prodajnim salonima širom zemlje. Ističe se elegantnim izgledom, vrhunskom udobnošću i izuzetno sportskim performansama - kombinacijom koju samo BMW Serije 7 donosi u ovoj klasi. Prefinjena unutrašnjost i poboljšana zvučna izolacija dodatno doprinose udobnosti na dužim putovanjima. Ima ekskluzivne presvlake za sedišta od napa kože sa luksuznim štepovima, novim unutrašnjim oblogama od finog drveta i specijalnim ambijentalnim osvetljenjem koji stvaraju skladan ambijent. Kožni volan ima optimizovan raspored multifunkcionalnih taster, a u zadnjem redu sedišta nalazi se sistem za zabavu sa full-HD ekranima osetljivim na dodir.

Zahvaljujući napretku u segmentu automatizovane vožnje ovaj model odlikuje izuzetno širok asortiman sistema asistencije u vožnji - “Driving Assistant Professional” sa sistemom asistencije upravljanja i praćenja saobraćajne trake, kao i pomoć pri parking koji sada uključuje i asistenciju pri vožnji unazad – “Reversing Assistant”. Novi BMW Serije 7 poseduje i standardni BMW Live Cockpit Professional sa navigacionim sistemom. Instrument tabla ima ekran od 12,3 inča, a centralni informacioni ekran osetljiv na dodir je veličine 10,25 inča. Novi BMW operativni sistem 7.0 omogućava izuzetno brz pristup podešavanjima i funkcijama, a sve kontrole su moguće na pet načina tj. preko ekrana osetljivog na dodir, iDrive kontrolera, prekidača na upravljaču, glasovnim komandama ili kontrolom gestovima.

Sve verzije agregata ispunjavaju Euro 6 standard, a na našem tržištu su između ostalog dostupne benzinske varijante:

  • BMW M760Li xDrive, sa V12 motorom i 585 KS koji od 0 do 100 km/h stiže za 4 sekunde
  • BMW 750i xDrive ima novi V8 motor sa maksimalnom snagom od 390 kW/530KS.

Dostupna su i tri dizel motora:

  • BMW 730d xDrive sa 195 kW/265 KS         
  • BMW 740d xDrive sa 235 kW/320 KS
  • BMW 750d xDrive sa 294 kW/400 KS

Plug-in hibridne varijante novog modela BMW Serije 7 sada imaju specijalno prilagođen šestocilindrični linijski benzinski motor i unapređenu visokonaponsku bateriju. Ukupna snaga sistema u režimu SPORT podignuta je na maksimalnih 290kW/394KS, a autonomija u čisto električnom režimu vožnje je povećana na 58 kilometara.

Saznajte više o modelu i zakažite test vožnju na: www.bmw.rs

PR saopštenje

Pogledajte još i: