Borković testirao novi automobil

 Srpski vozač zadovoljan i optimista pred novu sezonu

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković prvi put je testirao automobil Seat Leon TFSI sa kojim će se ove godine takmičiti u Evropskom šampionatu turing automobila (ETCC).

Na trkačkoj stazi Grobnik pored Rijeke u Hrvatskoj, Dušan Borković, član NIS Petrol Racing Team-a je prvi put u sezoni upalio i testirao novi automobil. Po jakoj kiši i uz minimalnu vidljivost usled magle Borković je vozio nekoliko krugova i zabeležio odlična vremena bez obzira na teške uslove na autodromu, kao i činjenicu da je auto pripremljen za suvo vreme i gasom podešenim na samo 90%.

Po završetku vožnje Borković nije krio oduševljenje automobilom koji je prethodno bio u posedu Gabrijelea Tarkvinija, bivšeg svetskog šampionata na kružnim stazama.

“Iako sam prvi put testirao novi automobil na stazi na kojoj do sada nisam vozio i bez obzira na kišu i maglu veoma sam zadovoljan novom zverkom. Ovo je potpuno drugačiji automobil u odnosu na Micubiši sa kojim sam osvojio Evropsko brdsko prvenstvo. Jače su G sile pri skretanju i kočenju. Naš glavni inženjer koji ima višegodišnje iskustvo sa ovim automobilom je prezadovoljan mojim današnjim nastupom što mi puno znači. Jedva čekam sledeći test koji ću imati u Monci sledećeg petka kako bih sa španskim partnerima uskladio sva podešavanja, ugradio novi motor i upoznao bolje automobil i stazu u Monci”, optimista je posle prvog testiranja Borković koji će prvu trku u sezoni voziti 24. marta na čuvenoj stazi u Monci.

“Do starta šampionata ima još dosta posla na pripremi automobila, ali sam siguran da će svi u timu dati sve od sebe da sve bude tip-top već u Monci. Posle prvog testa sve više verujem da ću ove sezone doneti Srbiji bar jedan podijum sa trka Evropskog šampionata turing automobila (ETCC), a narednih godina, sa znatno više iskustva na novim stazama očekujem i nove titule”, rekao je aktuelni prvak Evrope na brdskim stazama Dušan Borković.

Preuzeto sa: Hotsport.rs

Pogledajte još i: