Brdska trka Zaječar 2013 – Subota

Ono što su Miloš Prvanović i ASK Zaječar obećali to su i ostvarili. Od danas je Zaječar ponovo na mapi srpskog automobilizma. Subotnji program brdske trke Vrška čuka 2013 uspešno je priveden kraju a najbolji već mogu da se pohvale peharima koje su dobili na ceremoniji priređenoj u centru Zaječara. Staza ima i novog rekordera a to je gost iz BiH, Boris Miljević sa svojom Formulom 3, koji je trasu izvezao u vremenu 1:16.810.

Formula je definitivno bila i glavna atrakcija dana a gužva za slikanje ispred bolida kao i pažnja kojom su brojni Zaječarci kraj staze ispratili Borisov nastup dovoljno govore o tome da je Banjalučanin stekao novu brojnu armiju navijača.

Takmičenje je započelo svečanim defileom na prepunim gradskim ulicama a nastavilo se, naravno, na Vrškoj čuki gde su takmičari pokušali da u što boljem vremenu stignu do vrha staze koja je izvlačila zadnje konjske snage iz motora 30 automobilista koji su se pojavili na startu. Uz vozače iz Srbije, gosti Zaječara bili su i predstavnici BiH i Makedonije dok je na žalost izostao najavljeni dolazak takmičara iz Crne Gore.

Najveća „gužva“ (po 8 takmičara) vladala je kao što se i očekivalo u klasama I i II u kojoj nastupaju takmičari u nekadašnjem ponosu Srbije, jugićima. Klasom I-mali N od prvog treninga pa do kraja druge vožnje dominirao je iskusni Saša Janković. Prednost koja je na cilju iznosila gotovo 6 sekundi dovoljno govori o nadmoći Novosađanina. Drugo mesto odlazi u ruke Petra Jovanovića, „za dlaku“ ispred Danijela Panića. Nemilosrdan prema svojim konkurentima bio je i Predrag Lambaša. Popularni Lambi sa svojim hibridom bio je 3.5sec brži od Uroša Brkića i čak 12 sekundi ispred trećeplasiranog Vladice Ristića.

U klasi 1400ccm grupe N, zanimljivo, duel četiri Zaječarca. Najbrži je bio naslednik trkačke loze Narodović, Mario koji je sa Suzuki Swiftom bez većih problema slavio ispred Srđana Vukića i Miloša Prvanovića. Dragan Balačikić sa VW Sciroccom najbži je u klasi IV u kojoj smo videli i najveći incident dana kada je sa svojim Golfom, na prvoj šikani, izleteo Srđan Đorđević. Srećom bez posledica po vozača ali je zato Golf do daljnjeg onesposobljen za vožnju. Miloš Brkić je iskoristio odustajanje Željka Đunisijevića koji je bio ubedljiv na treninzima ali čija Opel Astra nije izdržala sve napore pa se brzi čačanin nije ni pojavio na prvoj trci dana. Brkić je tako prvi u klasi V, ispred Gorana Bogdanovića.

Program brdske trke Zaječar 2013 nastavlja se sutra tačno u podne prvim od dva zakazana treninga pa će svi oni koji smatraju da su danas mogli brže i bolje imati šansu da to i dokažu. Ono što je najvažnije, nastavilo se sa prikupljanjem sredstava za pomoć desetogodišnjem Filipu Toromanu.

 

Izvor: www.gonzaracing.com

Pogledajte još i: