British Motors ostvario zacrtane prodajne planove - u susret novoj Defender godini

Kompanija British Motors, generalni uvoznik Jaguar i Land Rovera za Srbiju i Crnu Goru, je u godini koja se bliži kraju, ostvarila zacrtane prodajne planove i uspešno realizovala nove projekte.

Prodajni rezultat je premašio prošlogodišnji, sa prodatih 405 vozila. U prvoj polovini godine lansirana je nova generacija Range Rovera Evoque kao i Jaguar I-PACE, a u drugoj novi Land Rover Discovery Sport, najmanji predstavnik Land Rover game. Prodajni rezultati su ostvareni sa značajnim udelom flotne prodaje, čiji je rast u ovoj godini bio jedan od glavnih ciljeva kompanije. Za razliku od prošle godine, udeo Jaguar modela je porastao na 35%, dok Land Rover modeli čine 65 % prodaje. Ovakav raspodela udela predstavlja najbolju praksu u Evropi, odmah posle tržišta Ujedinjenog Kraljevstva. Takođe, modeli JLR ukupno imaju blizu 15% udela u premium tržištu Srbije, što takođe posle UK predstavlja jednu od najboljih poslovnih praksi u Evropi, sa liderskom pozicijom u segmentu gornje srednje i visoke klase SUV vozila. Upravo sa porastom prodaje Jagura modela, najprodavaniji model sveukupno je Jaguar E-PACE, sa 75 vozila isporučenih krajnjim kupcima. U budućnosti planiramo i širenje mreže sa ciljem dostupnosti našim klijentima.

Jaguar I-Pace

Jaguar je na više načina obeležio ovu automobilsku poslovnu godinu, kako u Srbiji, tako i u svetu. Prvi potpuno električni Jaguar, model I-PACE, osvojilo je sve relevantne nagrade u Evropi i svetu, brojem više od 60 nagrada u ovoj kalendarskoj godini i postao prvi Jaguar ovenčan sa ovim nagradama. Takođe, to je i prvi električni automobil koga su automobilski novinari širom sveta proglasili najboljim automobilom. 

British Motors je izložio Jaguar I-PACE na ovogodišnjem Međunarodnom salonu automobila u Beogradu, i odmah nakon toga, obezbedio uslove za isporuke ovog modela i kupcima u Srbiji. Do danas, u Srbiji je isporučeno 10 novih Jaguara I-PACE, što je više nego sjajan razultat. British Motors će posvećeno raditi na razvijanju infrastrukture za električna vozila, sa još većim fokusom na zadovoljstvo i brigu o svim svojim korisnicima.

Land Rover Defender

U 2020.oj se planira lansiranje potpuno novog Land Rover DEFENDER-a, globalne ikone, nezaustavljivog terenca već više od 70 godina. Nova generacija Land Rover Defendera predstavljena je na ovogodišnjem salonu automobila u Frankfurtu. Novi DEFENDER je zadržao sve potvrđene terenske karakteristike svojih prethodnika, ali je u isto vreme luksuzan, moćan i atraktivan. 

Novi DEFENDER će biti predstavljen na sajamskoj manifestaciji BG Car Show.

PR saopštenje – British Motors

Foto: British Motors / Jaguar Land Rover / arhiva Autoblog.rs

Pogledajte još i: