CEZ 2016. Rijeka – Vesnić i Lalušić ponovo najbrži na Grobniku

Prema pokazanom tempu od subote ništa se drugo nije ni moglo očekivati nego da novosadski Lein ponovi rezultat od juče. Redosled naših vozača je potpuno isti a do petog trijumfa u sezoni šampionata centralne Evrope stigao je Milovan Mikica Vesnić ispred Mladena Lalušića pa se tako i po treći put za dva dana srpska himna orila grobničkim poljem pored Rijeke.

Sliku od juče pokvarilo je jedino odustajanje slovenačkog Lema racinga od daljeg “nadigravanja” sa srpskim dvojcem. U razloge nećemo ulaziti ali je to u mnogo čemu pokvarilo samo trku koju su Vesnić i Lalušić završili od starta do cilja gotovo u formaciji bez prave konkurencije. Nedostatak trkačkog uzbuđenja prokomentarisao je Lalušić – “Ponovo smo vozili jedan jači trening. Naš tim, automobili i mi vozači na daleko smo većem nivou neko što je CEZ trenutno. Nastupamo najviše sponzora radi ali za više sa pravom očekujemo da iza nas kao srpskog tima sposobnog za vrhunske domete stane pre svega država, lokalne vlasti i na kraju kompanije koje bi sigurno imale interesa da branimo njihove boje. Želimo da nastupamo u ETCC-u, TCR-u i lokalnim serijama gde rezultati imaju veću vrednost, pre svega za mene lično kao vozača. Meni je iskreno rečeno mnogo draže peto mesto u ETCC-u nego bilo koje u CEZ-u. Na savezima zemalja članica je da tu situaciju preokrenu ili će izgubiti još jedan veliki tim iz ove serije.”

I sam Vesnić je potvrdio da je ovo pre svega samo dobar trening za ekipu – “Jednostavno smo toliko superiorni da nam je ovo jedinstvena prilika da u trkačkim uslovima isprobamo kombinacije setapa i izdržljivost nekih komponenti. Realno smo davno prevazišli CEZ ali za dalje nam je potrebno mnogo više novca. Sve ostalo jednostavno posedujemo. I automobile i vozače i znanje. Ja sam lično zadovoljan postignutim vremenima na treninzima i ponašanjem automobila u trci. To je osnova koju želim da nadgrađujem i primenim u nekim drugim serijama koje ćemo nadam se uskoro voziti.” – poručio je trofejni automobilista iz Užica.

Lein racing kao svoj sledeći nastup planira trku na Slovakiaringu, takođe u okviru CEZ-a, koja se vozi od 19-21. avgusta.

 

PR

Pogledajte još i: