CEZ: Dupla pobeda Mikice Vesnića na Slovakiaringu

Mikica Vesnić i Mladen Lalušić, članovi tima Lein Racing, su tokom proteklog vikenda zabeležili odlične rezultate i time učvrstili vodeće pozicije u generalnom plasmanu.

Milovan Vesnić je sa dva nova trijumfa na Slovakiaringu prvi u generalnom plasmanu dok ga u stopu prati timski kolega Mladen Lalušić, koji je trke završio na drugom i trećem mestu.

Uspeh srpskog tima upotpunio je i trijumf u jednočasovnoj endurance trci kada su sedište Seat Leon Racera TCR delili Vesnić i Lalušić. Najviše problema ovoga puta imao je Rudi Pešović koji je uspeo da završi samo prvu trku i to kao osmoplasiran. Izletanje na drugoj trci koštalo ga je novih bodova i gubitak pozicije broj tri u CEZ-u. Na prvoj trci je sjajan rezultat imao i Zoran Kastratović koji je tu trku završio kao trećeplasirani.

Lein Racing vozači su bili dominantni i na kvalifikacijama i pored toga što u istoj diviziji nastupa skoro 40 vozača.

Vesnić je izjavio: „Još jedna odlično organizovana i posećena trka u Slovačkoj. Uvek nam je drago da se vraćamo na Slovakiaring koji je jedna odlična, prava vozačka staza. Novi Seat polako počinje da mi sve „leži” i to su pokazala vremena sa slobodnih treninga i kvalifikacija. Obe trke sam kontrolisao bez većih problema, a fantastična mlada Vivien Keszthelyi sa Audijem TT bila je ozbiljna pretnja i dostojan protivnik. Mladen je uspešno pratio moj tempo, a i timski smo odradili odličan posao. Sada imamo solidnu bodovnu razliku i dva trkačka vikenda pre kraja možemo da kalkulišemo da li ćemo startovati u Brnu i Poznanu. Rudi će sa druge strane morati dobro da se pomuči do kraja sezone da se vrati na poziciju broj tri generalnog plasmana čime bi ostvarili fantastičan timski rezultat.”

Pešović je u trci jedan uspeo da osvoji drugo mesto u šampionatu Slovačke i poziciju broj tri u okviru češkog ESET CUP-a.

Rezultati prve CEZ sprint trke:

  1. Milovan Vesnić, SRB, Seat Leon
  2. Mladen Lalušić, SRB, Seat Leon +10sec
  3. Zoran Kastratović, SRB, Renault Clio +11sec

Rezultati druge CEZ sprint trke:

  1. Milovan Vesnić, SRB, Seat Leon
  2. Vivien Keszthelyi, HUN, Audi TT +1.5sec
  3. Mladen Lalušić, SRB, Seat Leon +3.2sec

Izvor: Lein Racing

Pogledajte još i: