CFMOTO predstavio model od 1.250 kubika

Pre dva dana kompanija CFMOTO u Kini je predstavila svoj do sada najjači motocikl.

U pitanju je grand touring motocikl sa vodom hlađenim agregatom od 1.279 kubika, 143 KS, obrtnim momentom od 120 Nm i četiri različita režima rada.

Reč je o modifikovanom V-Twin KTM LC8 agregatu na čije je korišćenje CFMOTO dobio prava u okviru strateške saradnje sa austrijskim KTM-om.

Prvo je predstavljena policijska verzija motocikla pod oznakom G1250 J.

Na osnovu onoga što se moglo videti na prezentaciji pored specijalne policijske opreme u vidu radio komunikacije, blinkera i sirene, G1250 je opremljen LED svetlima i signalizacijom, elektro pomičnim vetrobranom, grejačima ručki kao i TFT informacijskim displejom od 12,3 inča sa integrisanom navigacijom i Bluetooth konekcijom.

Za suspenziju su upotrebljene upside-down prednje viljuške i monshock amortizer pozadi, podešavanje ogibljenja je elektronsko.

Kočenje je povereno velikim duplim disovima sa radijalnim Brembo klještima i zadnjim diskom sa dvokanalnim ABS sistemom.

Pneumatici su dimenzija 120/70 ZR17 napred i 190/55 ZR17 pozadi. Deklarisana maksimalna brzina je 240 km/h.

Ovaj model će zameniti dosadašnji model G650 koji se nalazio u pratnji kineskog predsednika i viskih diplomatskih posetilaca. Civilna verzija pod oznakom G1250 G se očekuje u drugom delu godine.

Izvor: Moto-berza.com

Pogledajte još i: