Citroen i DS sajamska ponuda

Na ovogodišnjem BG Car Show-u u Hali 1 izlažu svoje najnovije modele Citroen i brend DS, dok se u Hali 4 nalazi izlagački prostor Citroen lakih komercijalnih vozila.

Automobil koji privlače najviše pažnje je Citroen C4 Cactus, aktuelni nosilac Oskara za auto godine. Pored nesvakidašnjeg izgleda, pun je novina a najzanimljivije su štitnici karoserije od ogrebotina i manjih udara, vazdušni jastuk u krovu vozila, digitalni ekran na komandnoj tabli, prskalice smeštene direktno u brisače i panoramski krov sa apsolutnom zaštitom od spoljne temperature. Zahvaljujući tehničkim inovacijama Citroen C4 Cactus je daleko lakši od ostalih vozila tog segmenta. Opremljen je benzinskim PureTech motorima nagrađenim prestižnom Engine og the Year nagradom za kabolji kvalitet i motorima poslednje generacije Blue HDI koji omogućavaju veoma malu potrošnju goriva od svega 3,1 l/100km uz minimalnu emisiju ugljen dioksida od samo 82 gr/km. Početna cena za paket opreme Feel i benzinski motor PureTech 82 je 12.990 evra.

Model Citroen C-Elysee pravi je hit za veliku većinu srpskih vozača. Izgled, izdržljivost, konfor, motoristika i opšti osećaj zadovoljstva i sigurnosti su u C-Elysee-u odneli pobedu i sa lakoćom pomažu kupcima da se opredele za kupovinu ovog sjajnog modela. Karoserija koja je harmonična i prijatna za oko donosi osećaj robusnog vozila, a materijali koji su odabrani za unutrašnjost su atraktivni, izdržljivi i laki za održavanje. Motori su specijalno dizajnirani da optimizuju sve performanse u uslovima vožnje gde su loši putevi ili nekvalitetno gorivo uz nisku potrošnju i uslove održavanja. Početna cena za paket opreme Confort i benzinski PureTech 82 motor je 10.390 evra, a za dizel motor Blue HDi 100 iznosi 12.390 evra.

Uz ova dva modela koja su nosioci ponude Citroen vozila, na štandu putničkih automobila mogu se videti i ostali modeli iz ponude: C1, C3, C4, C4 Picasso i C5. Ova raznovrsna ponuda podrazumeva modele koji poseduju okretnost, lakoću upravljanja, ogibljenje najvišeg nivoa kao i besprekorno držanje na putu. Opremljeni su inteligentnim tehnologijama kao što je ekran osetljiv na dodir od 7’’, sistem za pristup i pokretanje vozila bez ključa, kamera za kretanje unazad, kao i pomoć pri polasku na uzbrdici.

Sva Citroen vozila ostvarila su pravi generacijski skok prihvatanjem efikasnih motora PureTech i BlueHDi uz opciju upotrebe novog automatskog menjača. Udruženi sa tehnologijom Stop & Start i sa gumama niskog otpora, ovi motori imaju malu potrošnju goriva i niske troškove održavanja.

Nakon sajmova u Ženevi i Frankfurtu u Beogradu je premijerno predstavljena eksluzivna linija vozila DS, kroz nove modele DS3 i DS 4 Crossback koji predstavljaju pravu poslasticu za one koji uživaju u novitetima, specifičnom dizajnu i vožnji drugačijoj od svega ostalog. Personalizacija je zaštitni znak svih DS vozila. Ona je prisutna na oba nova modela i DS 3 i DS 4 Crossback. Zahvaljujući ovoj strategiji, koja je jedinstvena za segment vrhunskih kompaktnih limuzina, kupac može da oblikuje svoje vozilo i da ga prilagodi svojoj osobenosti i stilu.

U Hali 4 Citroen izlaže svoj program lakih komercijalnih vozila. Od najmanjeg prakticnog vozila C3 Van do navećeg Jumper-a svi koji imaju potrebu za prevozom robe mogu da nađu adekvatno prevozno sredstvo za svoj posao. Većina kompanija i malih preduzetnika često traži najoptimalnije rešenje pri kupovini prevoznih sredstava, a Citroen svojom najnovijom Business Line ponudom rešava na najbolji način zahteve svih onih kojima su potrebna laka komercijalna vozila, sa odličnim motorima, sjajnom opremom i nesvakidašnje dobrom cenom.

Za sve koji se odluče za kreditni aranžman obezbeđena je nabavka bez kamate tokom celog trajanja otplate kredita ili povoljni uslovi kreditiranja sa svega 1,98% kamate, pa tako model C4 Cactus ima mesečnu ratu od svega 116 evra za period otplate od 60 meseci. Kupci koji se odluče za kupovinu na lizing mogu da iskoriste odlične uslove koji podrazumevaju fiksnu kamatu za ceo period otplate od samo 3,99%, uz besplatnu prvu godinu kasko osiguranja i poklon karticu na 10.000 dinara za kupovinu u zemlji, inostranstvu ili putem interneta.

Za sve modele važi akcija zamene vozila po principu “staro za novo” po veoma povoljnim uslovima.

Izvor: PR saopštenje Citroen / Netauto.rs

Pogledajte još i: