CONTINENTAL BLACK CHILI DRIVING EXPERIENCE - Sa Continentalom snovi postaju opipljivi

Mali broj ljudi ima šansu da se nađe za volanom prestižnih automobila, vozi najlepšim putevima Provanse, a ujedno testira sigurnosne sisteme kompanije Continetnal, pre svega gume napravljene od posebne smese Black Chili. Šesnaest srećnika, iz osam država jadranske regije, bilo je deo jednog ovakvog nezaboravnog četvorodnevnog iskustva krajem maja.

Svemu tome prethodio je interaktivni kviz, u kome se više od 12 hiljada učesnika borilo  za prestižnu nagradu, a samo 8  najsrećnijih dobilo je jedinstvenu šansu da otputuje na jug Francuske i sa sobom povede još nekoga.

Sve je počelo u četvrtak, 23. maja, nakon leta do Francuske, kada su se nagrađeni prvi put susreli sa automobilima i njihovi snovi konačno postali opipljivi. Posle noći pune iščekivanja usledila je prva i vožnja. Opremljeni samo mapom sa označenom trasom, za volanom prestižnih automobila sa najboljim Continentalovim gumama, vozači su se otisnuli na putovanje po slikovitoj regiji.

 

Celu avanturu dodatno su ulepšali luksuzni smeštaj, francuska kuhinja, nova prijateljstva i pre svega onaj neverovatan osećaj, kada u sportskom automobilu prođeš kanjonom reke i oslušneš odjek motora.

 

Četiri dana bila su i više nego dovoljna da se nagrađeni uvere u čari Continentalovog razvoja i inovacija, pošto su na krivudavim putevima Provanse iskusili vrhunsko prijanjanje Continentalovih guma visokih performansi sa gumenom masom Black Chili. Ovaj novitet je plod dugogodišnjih istraživanja i obezbeđuje bolje prijanjanje i kraći zaustavni put kako na mokrim tako i na suvim putevima.

 

Pneumatici ContiSportContact 5, ContiSportContact 5P i SportContact 6 deo su originalne opreme automobila koji su bili pogonska sila događaja. Porsche Boxster 718, Mercedes C43 AMG, Audi RS3, BMW M240i, Jaguar I-PACE i Ford Mustang GT trebalo je da budu ukroćeni. Sva vozila su pored pneumatika imala čitavu gomilu drugih ugrađenih komponenata koje su proizvodi Continental. Tehnološki džin iz nemačkog Hanovera će 2021. proslaviti 150. godišnjicu postojanja, a inače je jedan od vodećih globalnih dobavljača u automobilskoj industriji.

 

 

PR saopštenje

Pogledajte još i: