Continental ponovo ostvaruje vrhunske rezultate na testovima zimskih guma

Od svog debija na testovima 2016. godine, Continentalova zimska guma WinterContact TS 860 dobija pohvale u pogledu njenih ukupnih performansi u seriji najcenjenijih nezavisnih testova guma, uključujući i test zimskih guma ADAC.

Ispitujući gume u pogledu njihovih performansi, kvaliteta, bezbednosti i poželjnosti, nezavisni testovi zaljubljenicima u vožnju pružaju temeljno poznavanje prilikom kupovine njihovog sledećeg proizvoda za zimsku sezonu.

Continental gume

TS 860 je između ostalog ostvarila vrhunsku ukupnu poziciju na sledećim testovima: ADAC, ÖAMTC, TCS, AMZS, HAK (automobilski klubovi u odgovarajućim državama – Nemačka, Austrija, Švajcarska, Slovenija, Hrvatska), ACE (Automobilski klub Evropa), GTÜ (najveća zvanična inspekcijska organizacija slobodnih inspektora vozila), Auto motor und sport (nemački časopis sa franšizama širom Evrope), Auto Express (britanski časopis) i mnogi drugi. Ovo je u saglasnosti sa rezultatima iz prethodnih godina kada je ova guma već pokazala vrhunske rezultate na testovima. Vrhunski rezultati su ostvareni u svim testiranim dimenzijama.

„Ubedljiv sveobuhvatni talenat sa dobrim zimskim svojstvima“, „Velika preciznost upravljanja i dinamičko upravljanje na snežnim putevima“, „Najbolja za upravljanje na snegu, kočenje na mokrim putevima i upravljanje na suvim putevima“, „Izvanredne performanse na mokrim putevima“, i „Savršeno izrađena za EPS vozila“ samo su neka opažanja koja su ispitivači iskazali o gumi.

Sve ove dobitne karakteristike na testovima guma omogućene su kombinovanjem jedinjenja gazišta koje je već vodeće na tržištu sa novorazvijenom šarom gazišta. Jedinjenje Cool Chili ima visok procenat silicijum-dioksida koji smanjuje zaustavni put na mokrim putevima zahvaljujući posebnim prigušujućim karakteristikama. Takođe su nove i specijalne smole sa visokim performansama koje održavaju fleksibilnost jedinjenja čak i na niskim zimskim temperaturama, što dovodi do skraćenja zaustavnog puta na mnogim zimskim površinama.

Ugradnjom dodatnog kanala za odvod izlivenog u bloku gazišta, Liquid Layer Drainage sistem omogućava odvođenje vode brže nego što je ranije bilo moguće, skraćujući zaustavni put na zaleđenim putevima. Usmeravajuće gazište u V-obliku jeste SnowCurve tehnologija sa njenom 3D zidnom strukturom žlebova visokog stepena prianjanja. Efekat povezivanja sa komprimovanim snegom poboljšan je dodatnim žlebom u zidu blokova gazišta te je samim tim omogućeno i bolje prianjanje, a obezbeđena je i bolja vuča na putevima prekrivenim snegom.

Zime su u našem delu Evrope uglavnom hladne i vlažne, sa velikim brojem kišnih dana i nepredviđenom količinom snega. Najmanje svaka četvrta saobraćajna nesreća sa povredama prouzrokovana je klizavim i zaleđenim putevima, te je svakako od ogromnog značaja da ozbiljno shvatite bezbednost na putu. Continental je posvećen tome da putevi postanu bezbednije mesto i uz pomoć njegove poslovne strategije Vision Zero. Sa njom Continental, jedini proizvođač guma sa stručnošću za automobile, od pedale na kočnici do jedinog kontakta sa površinom po kojoj se vozi, ima za cilj da smanji smrtne slučajeve, povrede i nesreće preko inovacija i tehnoloških unapređenja.

WinterContact TS 860 dostupna je u velikom broju različitih dimenzija do 17 inča, dok Continental takođe nudi dve velike zimske gume za vozila koja su veća i sa više sportskog duha. Isto kao i TS 860, WinterContact TS 850 P (performanse) i nedavno plasirana WinterContact TS 860 S (sport) imaju veličinu do 22 inča.

PR saopštenje

Pogledajte još i: