Dacia na autosalonu u Ženevi 2016

Dacia je doživela još jedan obećavajući početak godine. Nakon rekordne prodaje u 2015., broj obožavatelja marke na Facebooku upravo je prešao tri miliona, a članovi te brzorastuće zajednice i dalje dele svoju ljubav prema ovoj marki na internetu i izvan njega.

Uz najavu dostupnosti automatskog menjača Easy-R na verziji sa dizel motorom dCi 90, na Ženevskom salonu automobila 2016. Dacia predstavlja i nove verzije ograničene serije.

Duster Essential: prvi u nizu novih ograničenih serija Dacia-e


Na izložbenom prostoru Dacia-e na Ženevskom salonu automobila 2016. biće izložen Duster Essential koji najavljuje novi niz verzija ograničene serije Dustera, Sandera, Logana, Logana MCV, Dokkera i Lodgy-ja. Nazivi ove ograničene serije različiti su. U nekim će zemljama u proces odlučivanja o nazivu biti aktivno uključena i internet zajednica marke. U tim verzijama konkurentnih cena i ograničenih serija spojeni su privlačan izgled i povećana udobnost u vožnji. Spoljašnje karakteristike uključuju novu boju karoserije (smeđa Tourmaline) i nove aluminijske felne kao i posebne oznake i branike u boji karoserije. U unutrašnjosti automobila će putnici uživati zahvaljujući Bluetoothu i USB priključku, električnim prednjim prozorima i središnjem zaključavanju

Kao i sve druge Dacia-e, ove verzije ograničene serije imaju garanciju od tri godine/100 000 km. Dacia-e ovih ograničenih serija biće dostupne na tržištima Austrije, Belgije, Hrvatske, Srbije, Češke Republike, Danske, Nemačke, Mađarske, Italije, Luksemburga, Holandije, Poljske, Portugala, Slovačke, Španije, Švedske, Švajcarske i Velike Britanije.

Automatski menjač Easy-R


Menjač Easy-R predstavljen je krajem 2015. na Dacia-inom benzinskom motoru TCe 90 Stop&Start. Dacia-in prvi automatski menjač je sada za istu cenu dostupan na verzijama Logana, Sandera, Sandera Stepway i Logana MCV opremljenima dizel motorom dCi 90 (zavisno od tržišta).

Kako bi povezao pouzdanost s nižim troškovima upotrebe, nova konstrukcija ovog automatskog menjača zasniva se na elektromehaničkoj, a ne na hidrauličnoj tehnologiji. Radi osiguranja najviših standarda kvaliteta, menjač Easy-R bio je podvrgnut testiranju u vožnji na putevima dužine 750 000 km, a sve se jedinice pre ugradnje pažljivo pregledaju. Automatski menjač Easy-R pouzdan je i pristupačan i zahvaljujući njemu nema potrebe za papučicom kvačila. Kalibriran je kako bi užitak u svakodnevnoj vožnji doveo na najviši nivo, posebno u gužvama i gradskim područjima. Promene brzina su neprimetne i automatske, a funkcija polaganog kretanja savršena je za manevrisanje ili sporo kretanje u saobraćajnim
gužvama, za šta je dovoljno samo otpustiti papučicu kočnice. Sastav isto tako drži vozilo na mestu radi lakšeg kretanja na uzbrdicama.

Menjač Easy-R mnogo je povoljniji od konvencionalnih automatskih menjača jer se odlikuje posebno niskim troškovima upotrebe.

Izložbeni prostor Dacia-e na Ženevskom salonu automobila, koji se otvara u utorak 1. marta, nalazi se u izložbenoj hali 2.


PR

Pogledajte još i: