Dacia Sandero i Logan facelift

U Daciji su pripremili i osvežene verzije aktuelnih modela Sandero / Sandero Stepway i Logan / Logan MCV ("Phase 2"), koji će premijeru imati za dve nedelje, i to na sajmu automobila u Parizu. Dok se to ne desi, pred nama je jedna njihova porodična slika.

 

Sandero / Sandero Stepway i Logan aktuelne generacije su inače predstavljeni 2012. godine na sajmu u Parizu, a početkom 2013. im se pridružio i karavanski Logan MCV. Takođe, prošle godine Dacia je lansirala svoj prvi "automatizovani ručni menjač" pod nazivom Easy-R.

Kako bilo, ovi automobili prilikom restilizacije nisu pretrpeli veće vizuelne izmene, ali se ističu nova maska po uzoru na Duster, doterani branik, svetla sa LED dnevnim svetlima i drugačija svetla za maglu. Manje izmene možemo očekivati i u unutrašnjosti (pre svega u pogledu materijala i ergonomije), ali tih slika još nema. Takođe, ostaje da vidimo i fotografije zadnjeg dela, gde se takođe očekuju promene na svetlima i braniku.

U vesti se kaže da će Sandero i Logan dobiti i novi motor, ali za sada nije saopšteno koji agregat je u pitanju. Kako bilo, špekuliše se da bi to mogao da bude 1,2 litarski turbo benzinac sa 125KS iz Dustera.

Sandero Stepway će i dalje odlikovati nešto robusniji izgled (modifikovani branici, pragovi, proširenja blatobrana, krovni nosači, alu točkovi od 16 inča, svetla za maglu...) i povišeni klirens.

Bez obzira na poboljšanja u odnosu na dosadašnji model, cena obnovljenih verzija se verovatno neće bitnije menjati, što opet znači da će ovo i dalje biti pristupačni automobili za prosečnog kupca.

Zvanična premijera će biti održana 29. septembra u Parizu, dok se početak prodaje najavljuje za kraj ove godine.

Ivan Mitić – Auto.blog.rs

Pogledajte još i: