Dacia Spring Electric concept

Kao što je bilo i najavljeno, Dacia je danas i zvanično predstavila Spring Electric concept, kao najavu svog budućeg serijskog električnog vozila.

Dacia Spring Electric concept

Taj serijski model stiže na tržište u prvoj polovini 2021. godine, a kako se navodi to će biti pristupačno 100% električno vozilo. 

To znači da će Dacia Spring biti jeftiniji od električnih vozila iz VW Grupe (Volkswagen e-up!, SEAT Mii Electric i Škoda Citigo e iV).

Dacia Spring Electric concept

Sudeći po ovim prvim slikama, Dacia Spring Electric je u stvari modifikovana varijanta električnog Renaulta K-ZE koji se već proizvodi i prodaje u Kini.

Naravno, evropska verzija će biti značajno unapređena (pre svega što se tiče bezbednosti, kvaliteta, dužine autonomije...), samim tim i skuplja od kineske varijante ali i dalje cenovno pristupačnija u odnosu na druge električne automobile na evropskom tržištu.

Za sada se od konkretnih detalja navodi samo to da će autonomija sa jednim punjenjem baterija iznositi više od 200 km.

Na ovom 373 cm dugačkom vozilu se ističu i LED prednja svetla, narandžasti detalji, zaštitni elementi na eksterijeru, srebrni krovni nosači...

U fabričkom saopštenju se kaže da Dacia ovime otvara novo poglavlje i započinje svoj prelazak na električni pogon, kao i da je preokret zasnovan na stručnosti Renault Grupe i njenom decenijskom iskustvu u oblasti električne mobilnosti.

Ivan Mitić - Autoblog.rs

Pogledajte još i: