Dakar reli 2013 – Antara na krovu

Na internetu su upravo osvanule fotografije Opel Antare srpske posade Milanović-Veljković neposredno nakon prevrtanja na drugoj etapi relija Dakar 2013. I pored teške situacije naše momke dobro raspoloženje nije napuštalo a na kraju se prema izjavi Bojana Milanovića ispostavilo da ovaj incident i nije bio glavni uzrok odustajanja.

U iz Perua na forumu GonzaRacing portala Bojan je izjavio – „Odustali smo na 90 kilometru etape. 5 sati i 22 minuta smo išli do tog kilometra. Antara nas je baš namučila. Samo smo se jednom zaglavili, a inače na svakih 3 km smo stajali po 10 min da je hladimo. Na kraju je izgubila pritiske, jedva se prvom brzinom vukla i počela je na da čuka radilica. Nismo stali dok je nismo skroz satrli. Šteta  doživljaj je stvarno neopisiv. Čak šta više nisam ni osećao umor i mogao sam da vozim bez problema samo da je auto izdržao.“

Ispostavilo se da su oni iskusniji bili u pravu kada su izjavljivali da ovaj automobil nije spreman za napore na Dakar reliju. Pored sve dobre volje tehnika ipak ima prioritet. Skupa škola za naše momke, ali kažu da se one najskuplje škole i najbolje. "Nismo jedini koji su pogrešno procenili ekipu. I Petar Cenkov se žali na Mađareć Ali šta da se radi. Imali smo malo vremena da bi bilo gde drugo uspeo da setapujem auto. Verovao sam im ali... Imaćemo valjda više sreće drugi put. Pozdrav."

izvor:www.gonzaracing.com

Pogledajte još i: