Dakar reli 2016 – Peterhanselu specijal i lidersko mesto, Sagmajster polomio šaku

Najiskusnijem maratoncu sveta, čoveku koji iza sebe ima čak 24 DAKAR RELIJA (11 pobeda) pripala je deseta etapa, zapravo 10. specijalni ispit. Skoro od samog početka specijalnog ispita 51-godišnji Francuz u „pežou DKR“, STEFAN PETERHANSEL, i njegov suvozač JEAN PAUL COTTRET, je bio u samom vrhu. Pokazao je najveće znanje na dinama i teškim preprekama i u cilj stigao sa prednošću od 5.40 minuta, a u generalnom plasmanu je njegova prednost sada čitav sat  Sada ima dobre izglede za novu – ČAK 12. POBEDU NA DAKAR RELIJU.

Njegov timski kolega, bivši moto šampion SIRIL DESPRE, zauzeo je drugo mesto na specijalu, treći je  bio Rus VASILYEV, četvrti NANI ROMA, peti SEBASTIEN LOEB (+ 17.40). Specijal je završio i NASER AL ATIJAH koji se pred ciljem prevrtao, medjutim zadržao je u generalnom plasmanu drugu poziciju ali sa baš velikim minusom u odnosu na vodećeg PETERHANSELA –  1 sat. KARLOS SAJNC je imao tehničkih problema sa nosačem motora.

Slede još tri etape, za koje se kaže da neće predstavljati  problem STEFANU PETERHANSELU, iako naravno, na ovakvom maratonu sve dolazi u obzir.

U kategoriji motocikala TOBY PRICE je mudro vozio na ovom specijalu. Pobedu je prepustio timskom rivalu iz KTM. STEFANU SVITKU, ali je zato u generalnom poretku i dalje vodeći sa prednošću od 23.12 minuta, dok GONCALVES zaostaje 34.15 minuta.

U klasi kvadova se nastavlja takozvana „mrtva trka“ braće PATRONELI, a prednost i dalje ima mladji, MARCOS, 1.32  minuta.

Kod kamiondžija, Holandjanin DE ROOY sa „ivecom“ i dalje drži prvo mesto, a danas je na specijalu bio drugi.

(najnovija vest – GABOR SAGMAJSTER je završio specijal kao 71. pa je u generalnom na 58. mestu).

Dakar reli 2016 – Sagmajster pao i polomio šaku, ali nastavlja do kraja relija!!!

GABOR SAGMAJSTER je imao pad na 10. specijalnom ispitu 38. DAKAR RELIJA. Prema poslednjim vestima bio je 71. u cilju. Iz Argentine stiže ta vest od našeg novinara Predraga Milinkovića koji se javio mobilnim telefonom. GABOR će i pored polomljene desne šake i jakih bolova nastaviti reli i sada vozi prema cilju 10. etape DAKAR RELIJA, prema LA RIOHI, gde će posetiti doktora.

Izvor: Mojsvetbrzine.rs

Pogledajte još i: