Dakar reli – Milanović i Veljković odustali !!

I pored velikog nadanja da će automobilska posada iz Srbije BOJAN MILANOVIĆ – DARKO VELJKOVIĆ, sa „opel antarom“ završiti drugu etapu DAKAR RELIJA, dogodilo se suprotno. BOJAN MILANOVIĆ se javio RTS-u i sve objasnio.

„Преврнули смо се на 60. километру, после тога је скакала температура уља, мотор се прегревао, плави дим је излазио из ауспуха, ни по равном нисмо могли нормално да возимо. Негде око 80. километра мотор је „издахнуо“. Јако ми је жао, веровали смо да можемо много више, али је ипак „Опел антара РР3″ преслаба за ове дине. Доста смо се мучили да приликом успона на дине, то је стварно било нешто ново за нас – ексклузивно за сајт РТС-а истакао је Бојан Милановић, који је касно синоћ стигао у бивак.

- Из пустиње нас је извукао један мештанин са својим џипом. Он се са серијским возилом пео на дине које ми нисмо могли да прођемо са спортским аутомобилом. Провели смо пола ноћи у пустињи, али сад смо у биваку и пратићемо цео караван до Сантјага“

Našim sportistima iz Kraljeva, i pored prebrzog odustajanja valja na neki način čestitati. Oni su prvi automobilsti iz Srbije kojima je uspelo da obezbede sredstva za odlazak na najveći maraton sveta, DAKAR RELI. Ko misli da je to lako neka demantuje ličnim primerom. BOJAN MILANOVIĆ, DARKO VELJKOVIĆ, njihova OPEL ANTARA, svi sponzori na čelu sa ZEDEROM, LOREALOM i drugima ušli su već u istoriju srpskog automobilskog sporta.

Pogledajte još i: