Dakar reli – Sagmajster 70-ti, Stanovnik odustao

Peta etapa 35.DAKAR RELIJA bila je preteška za mnoge takmičare. Nažalost medju onima koji nisu uspeli da je savladaju je i poznati slovenački šampion MIRAN STANOVNIK. GABOR SAGMAJSTER ga je sustigao na specijalnom ispitu, upitao da li mu je potrebna pomoć, a MIRAN mu je samo mahnuo i dao znak da nastavi dalje. Šteta, MIRAN STANOVNIK je moj dobar prijatelj i čovek koji je na jedvite jade skupio sredstva da stigne na svoj 14. DAKAR RELI. On je posebno uvažen medju profi vozačima, prisan je sa STEFANOM PETERHANSELOM i medju ljudima iz KTM-a,  minule godine je na DAKARU imao tešku povredu noge. U Sloveniji je veoma popularan ali od svoje države nikada nije imao odgovarajuću pomoć. Komandant je sportske čete u Vojsci SLOVENIJE, a zanimljivo je da mu je supruga iz Smedereva.

Teško je danas bilo i GIRLANU ŠIŠERIJU, koji je jedva izašao iz svog „bagija“, takodje i veteranu KARLOSU SAJNCU, koji je pred kamerama izjavio da je to teško za njegove godine. Neki su morali da koriste SOS dugme i da zatraže pomoć iz helikoptera sa medecinskom ekipom.

SAGMAJSTER je očigledno odlično pripremljen, i sada se vidi značaj kondicionih priprema i rad sa trenerom iz Subotice, gospodinom ZORANOM IVANOVIĆEM. GABOR je posle pete etape na 69.mestu.

U konkurenciji motociklista Francuz PEN je i dalje prvi, ispred svojih zemljaka KASTUA i DEPREA, a sjajna klinka iz Španije, 27. godišnja LAILA SANC se probila na 36. mesto medju muškarcima.  Nedavno je izašla iz bolnice posle teške operacije prsta. Medju automobilistima PETERHANSEL sigurno čuva prvo mesto, a prati ga reli prvak Bliskog Istoka, NASER AL ATIJAH. Kod majstora sa kvadovima MARKOS PATRONELI je stekao prednost od preko jednog sata i hita ka pobedi. U konkurenciji kamiondžija je došlo do pravog rata. Pomahnitali Rusi su sada sa svojim „kamazima“ ubrzali i približili se vodećem DE ROJU.  Drugi je NIKOLAEV , sa taostatkom od samo 5.33 minuta, a treći Mardeev koji kasni za vodećim  17.06 minuta. Tu će izgleda tek u narednim danima doći do velikog rivalstva. Karavan hrabrih je večeras ušao u Čile.

izvor:www.mojsvetbrzine.rs

Pogledajte još i: