Dan D, start. - 05.01.2013.

Osvanuo je dan D,dan u kome teorije više nemaju veliku ulogu, i u kome počinje primena svega što smo u prethnodnih nekoliko meseci naučili. Danas startuje Dakar rally. Dakar počinje u prestinici Perua, grad Lima,a završava se u Čileu, u Santiagu. Ruta relija dugačka je oko 8600 kolimetara.
Posada Dakar Team Serbia startuje oko 9 časova po lokalnom vremenu, dok je to oko 15 časova po našem. Prenos starta 35. Dakar relija bi trebao da bude na eurosportu. Inače, prva etapa dakar relija dugačka je 13km i vozi se relacija Lima - Pisco.
Bojan i Darko su prošli sve tehničke preglede i spremni su za start. Prema izjavi Bojana Milanovića, pre tehničkog pregleda imalu su malih problema sa servo pumpom ali je to veoma brzo popravljeno.
Ne preostaje nam ništa više osim da od danas iz sveg srca navijamo za naš tim, prvu automobilističku posadu na dakar reliju iz Srbije. Momci, srećno!
Da napomenemo da ogromnu zahvalnost dugujemo našim sponzorima, a to su: ZEDER, BAGI,Agrouniverzal,Garnier, Adverta computer shop, Kvark, grad Kraljevo, Lim-plast, Herbalife.

 

Autor: Ranko Bačević

Pogledajte još i: