Ducati vas zove na put oko sveta

Čuveni italijanski proizvođač motocikala, kompanija Ducati, ove godine slavi svoj 90. rođendan, a kao što je to slučaj, očekuje nas bogat slavljenički program.

Osim tradicionalne "Ducati nedelje", kompanija je spremila izuzetno poseban događaj, čija zvezda je Ducati Multistrada 1200 Enduro, a uključuje – put oko sveta!

Ova avantura epskih razmera će biti podeljena u sedam etapa, a Ducati traži ukupno sedam vozača za svaku od njih.

Prijavljivanje je moguće preko za to određenog internet sajta, a u prvom krugu će biti izabrano 14 finalista, dok će sedam srećnih imena biti poznto nakon drugog kruga. Glavna dužnost svakog od izabranih vozača biće da ponese "Ducati baklju", napravljenu posebno za ovu priliku.

Ne treba naglašavati da Ducati traži izuzetno iskusne vozače, naviknute na duge vožnje, sa odličnim znanjem engleskog jezika i talentima za pisanje i fotografisanje.

Što se samog puta tiče, ono će početi 4. jula – dan pre rođendana kompanije, a početna tačka biće njeno sedište u Borgo Panigaleu. Prva etapa će ići kroz istočnu Evropu, pa preko transibirske rute kroz Rusiju i sve do Mongolije, Kine i Japana.

Nakon toga, motocikl će "otputovati" preko Pacifika, do SAD, gde će krenuti na putovanje od zapadne do istočke obale, a zatim će se ponovo vratiti na Stari kontinent. Kako navode iz kompanije, završetak ovog putovanja bi trebalo da bude 15. decembra u Bolonji.

Dodatne informacije možete pronaći na posebno pripremljenoj Ducati stranici.

Autor: Nikola Lasica

Izvor: Moto-berza.com

Pogledajte još i: